Kılıçdaroğlu: Biz darbe hukukundan arınmış bir anayasa istiyoruz

Kılıçdaroğlu: Biz darbe hukukundan arınmış bir anayasa istiyoruz

Türkiye’nin temel sorununun rejim değişikliğinin yaşattığı buhran olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Biz darbe hukukundan arınmış bir anayasa istiyoruz. Biz arınma istiyoruz” dedi

CHP’de tarihi bir farkla 31 Mart seçimlerinden sonra tekrar kazanılan 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinin ardından gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler ve bundan sonra atılacak adımlara ilişkin görüşler dile getirildi. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Kılıçdaroğlu, toplantının başında bütün MYK üyelerini kutladı ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kılıçdaroğlu’nun, “Herkese teşekkür ediyorum. Ama önemli olan bunun devamında yaşayacağımız süreci yönetmektir” dediği öğrenildi.

"Biz darbe hukukundan arınmış bir anayasa istiyoruz," diyerek yeni bir anayasa çağrısı yaptığı belirtilen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Biz arınma istiyoruz. Onlar Saray’a sadakatte diretiyorlar. Bugün yaşadığımız felaketin nedeni budur”ifadelerini kaydettiği aktarıldı. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı konusunda referandum çağrısını MYK toplantısında da vurguladığı belirtildi.

MYK toplantısında, 1 Temmuz’da genişletilmiş Parti Meclisi (PM) toplantısı yapılarak 23 Haziran seçim sonuçlarının mercek altına alınması ve Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan PM üyesi Eren Erdem ile ilgili bir izleme komisyonu kurularak sürecin komisyon tarafından takip edilmesi de benimsendi.

Öte yandan Kılıçdaorğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "İstanbul ehline verilmemiştir" sözlerinin anımsatılması üzerine de, "İstanbul’da milli irade kararını vermiştir. Şimdi Sayın Bahçeli’nin çıkıp milletin iradesini beğenmemesi tam bir kibir örneğidir" yanıtını verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da partisinin MYK toplantısına ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Giderek otoriterleşen bir rejime İstanbullular sandıkta dur diyerek, dünya tarihine altın harflerle geçtiler. ‘İstediğimiz durağa geldik demokrasi tramvayından inelim’ diyenler, indikleri durakta yapayalnız kalmaya mahkum olacaklardır. 23 Haziran seçimleri bunu açık seçik bir şekilde ortaya koymuştur."

"Belediyelerimiz harcadıkları her kuruşun hesabını millete verecektir. CHP’li belediyelerde her iş ehline verilecektir. CHP’li belediyelerde adaletli bir yönetim anlayış hakim olacaktır."

"Başkanların yetkisi alınmamalı"
"Belediyeler üzerinde iktidarın bir takım vesayet makamları oluşturmaya çalıştıklarını görüyoruz. 25 yıldır AK Parti belediye başkanlarının kullandığı yetkiler, bakanlık genelgeleriyle bizim başkanlarımızın elinden alınmamalıdır. Bugüne kadar genelgelerle, tüzüklerle çarpışarak buralara geldik diye övünenler bugün bizim belediye başkanlarımızın önüne genelge engelleri çıkarmamalıdırlar. Belediye başkanlığı yalnızca bir temsil makamı değil, aynı zamanda bir hizmet makamıdır. Belediye başkanlarımızı çalıştırmamak için atılacak her adım millete yapılacak saygısızlıktır."

"Zam yağmuru başladı"

Seçimlerin bitmesiyle zamların da yağmur gibi yağmaya başladığını görüyoruz. Motorine 22 kuruş, çaya yüzde 15, şekere yüzde 16 zam gelmiştir. Seçim meydanlarında milletin kafasına keyif çayı diye atılan paketler şimdi zamlarla millette ne keyif ne de ağızlarda tat bırakmıştır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.