Kılıçdaroğlu: Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi sivil darbenin devamı

Kılıçdaroğlu: Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi sivil darbenin devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi: "İçinde yaşadığımız 20 Temmuz Sivil Darbe sürecinin bir sonucudur."

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile iki HDP’linin vekilliklerinin düşürülmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk tepkisini sosyal medya üzerinden verdi.

Kılıçdaroğlu, twitter hesabından paylaştığı mesajda “Enis Berberoğlu’nun Milletvekilliğinin düşürülmesi, içinde yaşadığımız 20 Temmuz Sivil Darbe sürecinin bir sonucudur, millet iradesinin yok sayılmasıdır. Adaleti, hakkı ve hukuku sağlamak için demokrasi mücadelesine devam edeceğiz” dedi.

VEKİLLİĞİ BİTENE KADAR CEZASI ERTELENMİŞTİ

Enis Berberoğlu, Suriye’ye giden MİT TIR’ları görüntülerini gazeteci Can Dündar’a ilettiği iddiasıyla suçlanmıştı. Yargıtay, Enis Berberoğlu’na verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını Eylül 2018’de onamıştı. Berberoğlu’nun milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.