Kılıçdaroğlu: 'Adaleti getireceğiz' diyorlar. Yeni mi aklınıza geldi?

Kılıçdaroğlu: 'Adaleti getireceğiz' diyorlar. Yeni mi aklınıza geldi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşmasına İzlanda'da Milli Takım'a yönelik uygulamaya tepki göstererek başladı.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap ediyor

Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerinden önemli satır başları:

  • Fransa milli marşı okunurken yapılan protestoya üzüldüğümü belirtmek isterim. İzlanda’da kabul edemeyeceğimiz olayı bizim milli takımımıza yaşattıkları için üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Onlar oraya bir mücadele için geliyorlar. Centilmence mücadele yapacaklar. Ama sonuçta yapılan centilmence yapılması gereken bir mücadeledir. Milli takımımıza karşı gösterilen olumsuz tepkiyi doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz.
  • Dört aydır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan randevu talep edilmesine rağmen randevu vermiyolar. Niye? Seçimler var. Düşük rakamlar verecekler. Dört aydır randevu verilmiyorsa o sendikanın da yerinde durmaması lazım. Neden randevu vermiyorsunuz? Ben haklarının takipçisi olacağım.
  • 17 yıldır anneler, babalar, çocuklar ağlıyor. ‘Adaleti getireceğiz’ diyorlar. Yeni mi aklınıza geldi? 17 yıl tek başınıza bir ülkeyi yöneteceksiniz nasıl olur da 8 buçuk insan işsiz olur? İşsizliğin ne kadar büyük bir sorun olduğunu yaşayanların sorması lazım. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Çalışmak istiyorum alın teri dökmek istiyorum iş yok. Ne düşüyor umutsuzluk, ne düşüyor intihar.
  • Adana’da 35 yaşında bir genç intihar etti. Kastamonu’da atama bekleyen matematik öğretmeni yıllarca bekledi, olmayınca intihar etti. Saray’da oturanlar bunun ne demek olduğunu biliyorlar mı? Devleti yönetenlerin bunu bilmesi lazım. Sosyal devlet fakirin yanında olan devlettir. Bu tablo Türkiye’nin uzun süre kaldırabileceği bir tablo değildi. Hayatına son veren bizim vatandaşımızdır. Neden canına kıyıyor bunu düşünmeleri lazım. İktidarda olanlar bu soruna çözüm üretmemiz lazım diyorlar mı?
  • Saadet Partisi’nin İBB Başkanı adayının iki oğlunun da işine son veriyorlar. Ben AK Parti’ye oy veren değerli vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Siyaset yapan, düzgün, ahlaklı bir adama, ‘sen misin siyaset yapan’ hangi vicdan bunu kaldırır. Senin vicdanın bunu kaldırıyorsa git oyunu Binali Yıldırım’a ver. Kaldırmıyorsa adresin tek. Binali Bey dışında gideceksin oyunu vereceksin. Siyaset yapma hakkı elinden alınmak isteniyor. Binali Bey dışında gideceksin oyunu vereceksin. Siyaset yapma hakkı elinden alınmak isteniyor. Bunu kaldıracak bir vicdan varsa ben onlara insan demem, insan ayrı bir şeydir. Ahlak, değer, akıl vardır insanda. Rakibinizi bile saygıyla anarsın. Siz rakibinize nasıl değer veririm değil, nasıl yok ederim diye düşünüyorsunuz. Çocuklarının ekonomik değerleriyle oynuyorsunuz.
  • 1.120.877 kişi 1.000 TL.’nin altında emekli,dul ve yetim aylığı almaktadır. Bütün yandaşlarını servete boğdular, hangi vicdan bunu kabul eder ? Ayda bin liranın altında aylık verdiğiniz bu insanlar nasıl geçinecekler?
  • İcra takipleri, kredi kartı borçları almış başını gidiyor. Son üç ayda 482 bin kişi icraya verildi. İcra dairelerinde 2018 sonu itibariyle 29 milyon 722 bin 512 dosya var. Memleketin yarısının icrada işi var. 17 yıldır memleketi kim yönetiyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.