Kılıçdaroğlu: 7 hakim YSK içindeki çetenin organlarıdır

Kılıçdaroğlu: 7 hakim YSK içindeki çetenin organlarıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali yönünde karar veren Yüksek Seçim Kurulu üyelerini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali yönünde karar veren Yüksek Seçim Kurulu üyelerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, kurulun 7 üyesi için "YSK içindeki çetenin organlarıdır" dedi ve bu kişilerin adlarını okudu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşuyor:

“Vatandaş hukuktan, adaletten, belediye başkanımızın daha iyi yöneteceğinden yana oyunu verdi.

Diğer kentleri sineye çektiler ama İstanbul’a gelince demokrasiye kumpas kurmaya kalktılar. Kumpası YSK’daki bazı sözde hakimlerle birlikte kurdular.

“Demokrasi adına utanırlar mı, çocuklarının yüzlerine bakabilirler mi bilmiyorum. Kendilerine hakim dendiği için utanırlar mı onu da bilmiyorum.

“39 ilçede tüm geçersiz oylar sayıldı, sonuç Ekrem İmamoğlu. Korkumuz yok, biz milletin verdiği oya güveniyoruz.

“Baktılar değişmiyor ‘Büyükçekmece üzerinde bir operasyon yapabilir miyiz’ diye operasyon yaptılar.

“Sonra ‘22 ilçede sondajla belli sandıkları tekrar sayacağız’ dediler. YSK tarihinde böyle bir şey yok ama yaptılar. 57 sandığı saydılar, sonuç değişmedi.

“Kısıtlı seçmenler etkiler dediler, kısıtlı seçmenlerin listesi bizde yok, birilerinden aldılar bilgileri, ‘Sayacağız’ dediler. 40 binden fazla kısıtlı var dediler, 776 çıktı.

“‘Sandık kurullarının oluşumunda bir hata var’ dediler. Sandık kurullarını biz oluşturmadık, AKP de oluşturmadı. Seçim kurulları yaptı. Önceki seçimlerde de onlar yaptı.

“Hakim dediğin adam, verdiği kararın arkasında duran adamdır. Esen rüzgara göre yön değiştiren hakim değildir, vicdanına göre karar veren adamdır, satılık adam değildir.

“Hakim dediğin kişi siyasal baskılara göre karar veren kişi değildir. Adaletin olmadığı bir devlet ayakların altındadır.

“AKP karara itiraz ederken verdiği mesajı onlar aldı. Onlar YSK’dakiler YSK’daki çetenin organlarıdır.

“YSK’nın içindeki çete mensubu 7 hakim böyle bir karar verdi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.