KHK'li doktorlarla ilgili madde kabul edildi

KHK'li doktorlarla ilgili madde kabul edildi

KHK ile ihraç edilen doktorlara, özel sektörde çalışma yasağı getiren düzenleme kanun teklifinden çıkarıldı. Madde, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

AK Parti’nin sağlık teklifindeki tartışmalı 5’inci madde değiştirilerek kabul edildi. Buna göre KHK ile ihraç edilen ve olumsuz güvenlik soruşturması gerekçesiyle göreve başlatılmayan yeni mezun hekimler 450 gün bekleme süresinin ardından özel hastanelerde çalışabilecek.

OHAL KHK’si ile ihraç edilen hekimler ve güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan yeni hekimlere özel sektörde çalışma yasağı getirecek düzenleme yaklaşık 2 haftayı bulan tartışmaların ardından değiştirilerek kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu’nda AK Parti’nin verdiği önerge ile değiştirilen maddenin son haline göre KHK ile kamu görevinden çıkarılan veya güvenlik soruşturması sonucuna göre kamu görevine alınmayan yeni mezun doktorlardan devlet hizmeti yükümlüsü olanlar 450 gün doktorluk yapamayacak. Bu sürenin sonunda özel hastanelerde çalışabilecekler.

Madde de tartışma yaratan hekimlere özel sektörde çalışma yasağı getirecek bölümler tamamen çıkarıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.