Ketaib Hizbullah'dan Kürtlere tehdit

Ketaib Hizbullah'dan Kürtlere tehdit

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kasım Süleymani suikastına giden süreçte Amerikan güçlerine saldırmakla suçladığı Ketaib Hizbullah'tan Iraklı Kürtlere tehdit geldi.

Devrim Muhafızları’nın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin cenazesinin kaldırıldığı İran’da bugün yas ve öfke hakimken, suikastın düzenlendiği Irak da gergin bir gün geçiriyor. Irak parlamentosu ülkedeki Amerikan askerlerinin çıkartılmasını ve hava sahasının Amerikan uçaklarına kapatılmasını öngören bir yasayı oylamak için toplanıyor.

Oylama öncesindeyse, ABD Başkanı Donald Trump’ın Süleymani suikastına giden süreçte Amerikan güçlerine saldırmakla suçladığı Ketaib Hizbullah’tan (Hizbullah Tugayları) Iraklı Kürtlere tehdit geldi. Örgüt, ABD’nin Irak’taki geleneksel müttefiki Kürtlerin ‘yasayı desteklememeleri halinde Bağdat’a girmelerine izin vermeyeceklerini’ açıkladı.

Ketaib Hizbullah açıklamasında “Bu oturumun dünyadaki ilk terör devleti tarafından kanları dökülen evlatlarımızın onurunu koruyacağını umut ederek, Irak’ta devrim niteliğinde karar olmasını diliyoruz” denilirken, ‘Kürtlerin ABD güçlerinin ülkede kalmasını desteklemeleri halinde Bağdat’a girmelerine izin verilmeyeceği’ tehdidi yer aldı. Örgüt, “Biliyoruz ki, bazı Kürt güçleri, (Irak’tan) ayrılma hayaliyle ABD’nin kalmasını istiyor” denildi. Irak parlamentosunun Kürt ve Sünni üyeleri bugünkü oturumu boykot kararı almıştı.

İran’a yakın Haşdi Şabi’nin kilit bileşenlerinden biri olan Hizbullah Tugayları dün de, Iraklı güvenlik güçlerinden bu akşam saatlerinden itibaren, Amerikan askeri üslerinden en az 1 kilometre uzakta durmalarını talep etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.