Kestane fiyatları uçtu

Kestane fiyatları uçtu

Rekolte düşüklüğü ve yüksek enflasyon kestane fiyatlarını vurdu. Kestane, geçen yıla göre yüzde 300 zamlandı.

Geçen yıl kilosu 70 lira olan kestanelerin bu yıl kilosu yüzde 300 zamlandı. Hem rekolte düşüklüğü hem yüksek enflasyon kestane fiyatlarını yükseltti. 

'GEÇEN YIL 70 LİRAYDI BU YIL 250 LİRA'

Milli Gazete'nin haberine göre, Sakarya'da esnaflık yapan Sinan Karaoğlu ve İshak Onbaşıoğlu kestane fiyatlarının geçen yıl 70 lira olduğunu, bu yıl kilosunun 250 liraya kadar çıktığını  ifade etti.

Kestanelerde verimin az olduğunu ve fiyatların bundan dolayı yükseldiğini söyleyen esnaf İshak Onbaşıoğlu, kestanenin kilosunun 200 lira olduğunu belirtti. Boylarına göre kilo fiyatlarının değiştiğini ifade eden Onbaşıoğlu, “Fiyatlar 120’den başlıyor, 250’ye kadar çıkıyor. Kestaneyi tavada veya sobada pişirmeyi tavsiye ediyoruz. 15 dakika yüksek ateşte pişiriyoruz” diyerek kestaneyi pişirme yönteminden de bahsetti.

Geçen yıl kestanenin 70 liraya satıldığını dile getiren Onbaşıoğlu, “Şu an en yüksek 250 liradan satılıyor. Neredeyse yüzde 300 zam var” dedi.

FİYAT PAHALANDI SATIŞLAR AZALDI

Satışların düşük olduğunu söyleyen esnaf Sinan Karaoğlu, fiyatların çok pahalı olduğunu belirtti. Fiyatların 150 liradan başladığını ifade eden Karaoğlu, “Geçen yıla göre fiyatlarda yüzde yüz fark var” dedi.

 Kestaneyi çok sevdiğini ve fiyatın pahalı olmasına rağmen yine de alacağını belirten bir vatandaş, “Kestaneyi seviyoruz ama çok pahalı” dedi.

Kestane fiyatlarının yüksek olmasından dolayı alınabilecek gibi olmadığını söyleyen Özlem Cömert, “En azından 100 lira olsa ve herkes rahatça alabilse” dedi. Ekonomik durumların zor olduğunu ve fiyatların pahalı olduğunu belirten Cömert, “Bu ay hakkımızı kestaneden yana kullandık. Bir sonraki maaşımızı belki muzdan, elmadan yana kullanırız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.