KESK'ten Halepçe açıklaması

KESK'ten Halepçe açıklaması

KEK Hakkari Şubeler Platformu,  1978 Beyazıt, 1988 Halepçe, 1995 Gazi olayları ile ilgili açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

KESK’ten yapılan yazılı açıklamada, 16 Mart 1988 tarihinde gerçekleşen Halepçe katliamının başlı başına bir insanlık dramı olduğu belirtildi.

Saddam Hüseyin’in 16 Mart 1988’de Halepçe’de düzenlediği kimyasal saldırısının izleri hala duruyor’ denilen açıklamada, “Bugün Halepçe Katliamı’nın yıldönümü.Saddam Hüseyin rejiminin Kürtleri, Asurîleri ve Halepçe’de yaşayan diğer milletlerden halkların hedef alındığı katliamda, tüm dünyanın gözleri önünde, 5 binden fazla çocuk, kadın ve erkek kimyasal silahlarla acımasızca katledilmiştir” denildi.

42 yıl önce 16 Mart 1978’de İstanbul Üniversitesi öğrencisi yedi gencin öldürüldüğü Beyazıt olayı ile 12 Mart 1995 tarihinde yaşanan gazi olaylarında hayatını kaybedenlerin anıldığı açıklamada, hayatını ‘Kaybettiklerimizi saygıyla anıyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız…” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.