KESK’ten Hakkari’de dayanışma gecesi

KESK’ten Hakkari’de dayanışma gecesi

Kamu Emekçileri Sedikası (KESK) Hakkari’de dayanışma gecesi düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Arminaz Çay Bahçesi ve Düğün alanında düzenlenen geceye, HDP Hakkari Milletvekili Dait Dede, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Remziye Yaşar, KESK Eş Genel Başkanı Murat Bozgeyik, Eğitim - Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, Eğitim-Sen Mali Sekreteri Ahmet Karagöz, Tüm- Bel -Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, HDP il yöneticileri, İl Genel Meclisi Eş Başkanı Nazmi Coşkun ve sendika üyeleri katıldı.

Emek mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu ile başlayan programın açılışında konuşan Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan dayanışma gecesine katılan herkese teşekkür etti.

 Programda konuşan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP’nin parti programının emek, eşitlik, adalet ve barış üzerine kurulu olduğunu kaydetti ve hükümetin OHAL dönemindeki KHK ihraçlarını sert bir dil ile eleştirdi.

HDP’nin demokratik ve özgürlükçü bir yaşamın inşası için gecesini gündüzüne kattığını belirten Dede, “Türkiye’nin demokratik bir cumhuriyet haline gelmesi için özgürlüklerin bu devlette yer bulması için birlikte omuz omuza dayanışma içinde bir mücadele gerektiğini hepimiz çok net görmüş bulunmaktayız. Emekçisiyle, işçisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Ermenisiyle, Lazıyla eğer yan yana durabilirsek bu iktidarı diğer iktidarlar gibi tarihin çöp sayfalarına atabiliriz. AKP iktidarı 18 yıllık iktidarında her türlü baskıyı ve her türlü zulmü bu halka reva gördü. Ama şunu da gördü, bu halkı tüm baskı ve talanlara rağmen dimdik ayakta durabildiğini de gördü” dedi.

KESK Genel Başkanı Murat Bozyel de, bütün dünyada emekçiler açısından bir yoksullaşma ve işsizleştirmeyle karşı karşıya olduklarını belirterek, “Dünyada kapitalizmin yaşamış olduğu bir siyasal kriz ve ekonomik krizle de karşı karşıyayız. Biz buna yönetememe krizi diyoruz. Bugün kapitalistler tüm dünyada olduğu gibi bir yönetememe kriziyle de karşı karşıyalar” dedi.

Kamu emekçileri olarak barışın yanında olduklarını ve savaşa karış tutum aldıklarını anlatan Bozyel HDP’li 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasını eleştirdi ve açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Türkiye’de de kamu emekçilerinin özellikle 15 Temmuz darbe girişimini kendisi açısından bir lütuf gibi gören, bir düşmanlaştırma politikası olarak gören iktidar bloğu o dönemden bu yana yürütmüş olduğumuz sendikal mücadeleyi kamu emekçilerinin emekten yana, yoksullaşmadan yana işsizliğe karşı, savaşa karşı, anti demokratik uygulamalara karşı barışa dönük yapmış olduğumuz tüm eylem ve etkinlikleri sendikal mücadelemizi kriminalize ederek on binlerce arkadaşımızı hukuksuz bir şekilde bir gece ansızın işlerinden atmışlardır”

Program yemeğin ardından canlı müzik eşliğinde çekilen halaylar ile geç saatlere kadar devam etti.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum