KESK’ten baskın açıklaması

KESK’ten baskın açıklaması

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubesi, güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde şahıs araması gerekçesiyle sendika binasına düzenlediği baskında kırılan kapılarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri adres karışıklığı nedeniyle Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubesine baskı gerçekleştirmiş giriş kapıları koçbaşı ile kırılmıştı. Bunun üzerine ilgili kurumlarla görüşme gerçekleştiren KESK üyeleri kırılan kapı ile ilgili basın açıklaması düzenlediler.

Şube binasından bir araya gelen KESK üyeleri adına açıklama yapan Musa Bor, 15-10-2019 tarihinde sabah saat 06:00 civarında sendika kapısının kırıldığını ve içeride şahıs araması adı altında arama gerçekleştirildiğini söyledi.

Bor,” Ülke genelinde ve ilimizde yıllardır demokrasi ve emek mücadelesi veren ve herkesçe bilinen, ayrıca ülkemizdeki demokratik yaşam için önemli bir yere sahip olan kurumumuzun kapılarının kırılarak içeri girilmesi siyasal iktidarın demokrasiye bakış açısının en somut göstergesidir. Bu çerçevede bu uygulamaları kabul etmediğimizi özellikle ifade etmek isteriz. Bu kaygılardan kaynaklı bugün Cumhuriyet Başsavcısıyla bir görüşme gerçekleştirmiş olup kaygılarımızı paylaştık. Kendisi durumun takipçisi olacağını belirtti. Ayrıca aynı kaygılarımızı Emniyet yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmede de dile getirdik. Görüşmemizde emniyet yetkililerinden durumun bir adres karışıklığından kaynaklandığı belirtilmiştir. Yapılan görüşmede böylesi durumların yaşanmaması için diyalog kanallarının kullanılmasının önemi üzerine durulmuştur” diye konuştu.  

Gözaltına alınan belediye başkanlarıyla ilgilide açıklamalarda bulunan Bor, şu ifadelere yer verdi,” KESK Şubeler Platformu olarak bugün kentimizde ve çeşitli ilçelerimizde yaşanan seçilmişlere yönelik göz altıların toplumsal barışı zedeliyor. Siyasal iktidarın güvenlikçi uygulamalardan biran önce vazgeçip toplumsal barışı sağlayacak demokratik siyasal politikaları esas alması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.