KESK ve DİSK'ten 3 vekille ilgili açıklama

KESK ve DİSK'ten 3 vekille ilgili açıklama

KESK ve DİSK Genel İş Hakkari Şubesi milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan Leyla Güven ve Musa Farisoğlu ve CHP'li Enis Berberoğlu'nun tutuklanması kararına tepki gösterdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformu ile  DİSK Genel İş Hakkari Şubesi milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan Leyla Güven ve Musa Farisoğlu ve CHP'li Enis Berberoğlu'nun tutuklanması kararına tepki gösterdi.

KESK ve DİSK'in ortak yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Ülke olarak en zorlu süreçlerimizden olan içinden geçtiğimiz salgın sürecinde her kesimi gözeten kararlar alması gereken Meclis açılır açılmaz yine muhalif parti üyesi üç milletvekilinin vekilliğini düşürerek sadece Meclise değil seçme ve seçilme hakkına da büyük bir darbe indirmiştir. Milyonlarca vatandaşımızın iradelerini temsil eden üç milletvekilinin vekilliklerini düşürmek onlara oy vermiş vatandaşlarımızın seçme haklarının ayaklar altına alınması, oylarının çöpe atılmasıdır. Kayyum uygulamalarının yönetim biçimi haline getirilmesidir. 

CHP ve HDP’li üç milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi sadece onlara oy vermiş vatandaşlara değil asgari demokratik değerleri savunan, bunlara inanan tüm kesimlere yerelde Hakkari halkının iradesine yönelik bir saldırı ve saygısızlıktır. Kararı kınıyor, protesto ediyoruz. KESK olarak, iktidarı bir kez daha uyarıyor, Meclisi tümden işlevsizleştirmeye, temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik sistematik yönelimlerine, baskılara son vermeye çağırıyoruz. Halklarımız ve emekçiler iradelerine sahip çıkacak, yüzyıllarca süren mücadelenin ve bedeller ödenerek kazanılmış demokratik değerlerin bir çırpıda ortadan kaldırılmasını kabul etmeyecektir. Gerilim ve kutuplaştırma siyasetine geçit vermeyecek, eşitlik ve özgürlük temelinde birlikte yaşamı savunmaya devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.