Kerry'den Suriye'de yapılan Rusya-ABD anlaşmasıyla ilgili itiraf

Kerry'den Suriye'de yapılan Rusya-ABD anlaşmasıyla ilgili itiraf

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'nin Suriyeli askerlere yönelik saldırılarının Rusya ile yaptıkları ateşkes anlaşmasına zarar verdiğini itiraf etti.

ABD'deki Peace Enstitüsü'ndeki bir konferansta konuşan Kerry, ABD'nin Suriyeli askerleri vurması nedeniyle Rusya'nın, Washington'un ateşkes anlaşması kapsamında ılımlı muhalifleri teröristlerden ayırma konusunda ciddi olmadığına inandığını ifade ederek şunları söyledi:

 

“Ateşkes anlaşması, bir süreliğine sessizlik uygulanmasını öngörüyordu. Ancak anlaşmanın 5. gününde 70 Suriyeli askeri bombaladık ve Ruslar, bizim ciddi olmadığımıza, El Nusra Cephesi'ni beslediğimize ve muhalifleri teröristlerden ayırmak istemediğimize inandı. Daha sonra da insani yardım tırı vuruldu ve anlaşma suya düştü.”  

'OBAMA DÖNEMİNDE RUSYA İLE İLİŞKİLERDE İLERLEME KAYDEDİLDİ'

ABD Başkanı Barack Obama'nın görev süresi içinde Rusya ile ilişkilerde ilerleme kaydedildiğini savunan Kerry, yaşanan gerilime rağmen Washington’ın Moskova ile ile önemli konularda anlaşma zemini bulduğunu belirterek, Suriye'deki kimyasal silahların tahliyesi ve Paris anlaşması gibi konularda işbirliği yapıldığını anımsattı. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun 17 Eylül'de Deyr ez-Zor yakınlarında Suriye ordusu mevzilerine 'kazara' düzenlediği hava saldırıları sonucunda 62 asker ölmüş, en az 100 kişi de yaralanmıştı. ABD Savunma Bakanlığı, saldırının ‘insani faktörlere dayanan bir hatadan’ kaynaklandığını ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.