Kemal Kurkut soruşturmasında 2 polis görevden uzaklaştırıldı

Kemal Kurkut soruşturmasında 2 polis görevden uzaklaştırıldı

Kemal Korkut'un vurulmasıyla ilgili soruşturmada 2 polisin görevden uzaklaştırılmasına karar verildi.

Diyarbakır’da düzenlenen Newroz kutlamasında üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un vurulmasıyla ilgili olarak Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Valilik 2 polisin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Diyarbakır’daki Newroz kutlamasında üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, polisler tarafından vuruldu ve hayatını kaybetti. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, 2 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Valiliğin açıklaması şu şekilde:

“İlimiz Bağlar İlçesi Nevruz Parkında gerçekleştirilen Nevruz etkinlikleri alanına girmeye çalışan ve elinde bıçak bulunan sırt çantalı bir şahısa, alanın güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerince müdahalede bulunulmuş, olay yerinde yaralanan şahıs, hastanede yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirmiştir.

Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü olarak başlatılan soruşturma devam etmektedir.Olayın idari yönüyle soruşturulması için İçişleri Bakanlığı’ndan Müfettiş görevlendirilmesi Valiliğimiz tarafından talep edilmiştir.Meydana gelen olay nedeniyle olayla ilişkili olan iki polis memuru Valiliğimizce görevden uzaklaştırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.