Kazakistan'da yolcu uçağı düştü: En az 14 kişi hayatını kaybetti

Kazakistan'da yolcu uçağı düştü: En az 14 kişi hayatını kaybetti

Kazakistan'ın Almatı havalimanından kalktıktan kısa bir süre sonra düşen yolcu uçağında mürettebat ile birlikte 98 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

İki katlı bir binanın üzerine düşen uçağın enkazından şu ana kadar 14 kişinin cesedi çıkarıldı. Hastaneye aralarında çocukların da bulunduğu en az 60 kişinin kaldırıldığı bildiriliyor.

Bek Air havayollarına ait uçakta 93 yolcu ile 5 mürettebat bulunuyordu.

Kazakistan İçişleri Bakanlığı, ölenlerin en az altısının çocuk olduğunu duyurdu.

Kazakistan Sivil Havacılık Kurumu kaza ile ilgili ilk bilgileri paylaştı. Uçağın başkent Nursultan'a gitmek için havalandıktan hemen sonra saat 07:22'de irtifa kaybettiği ve bir beton duvara çaptığı ardından da iki katlı bir evin üzerine düştüğü açıklandı.

Havalimanında olan bir Reuters haber ajansı muhabiri, kalkış sırasında kalın bir sis tabakasının olduğunu bildirdi.

Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, kaza ile ilgili Twitter hesabında üzüntüsünü paylaştı ve "Sorumlular hukuk kuralları çerçevesinde sert şekilde cezalandırılacak" dedi.

Kazakistan'da 29 Ocak 2013 tarihinde bir uçak kazası meydana gelmiş, 23 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu kazadan bir ay önce de üst düzey Kazak yetkilileri taşıyan bir uçak düşmüş ve 20 kişi ölmüştü.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.