Kaymakam Kaşıkçı STK'lılar ile bir araya geldi

Kaymakam Kaşıkçı STK'lılar ile bir araya geldi

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İlçede bulunan STK (Sivil Toplum Kuruluşları) temsilcileri ile yemekte bir araya geldi

HAKKARİ OBJEKTİF HABER/ YÜKSEKOVA

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İlçede bulunan STK temsilcileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Gerekli çalışmaların başlatıldığını hatırlatan Başkan Kaşıkçı, yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Yemeğe İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurtoğlu, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen ve Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan da Katıldı.

Yemekte kısa bir açıklama yapan Başkan Kaşıkçı, “Özellikle doğal gaz çalışmalarında 200 km'lik iletim hattı ihalesi tamamlandı.Bundan sonraki evrede dağıtım çalışmaları için ihale kapsamında çalışmalarımız eksiksiz bir şekilde devam edecektir. 2017 en geç 2018 yılının başlarında ilçemizde doğal gaz olacaktır. Yüksekova için gerekli tüm çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Kaşıkçı, Ayrıca basit usulde çalışan esnaf ve nakliyecilerin uğradıkları zararların karşılanması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Bu kapsamda bin 336 esnafa, 3 milyon 282 bin lira ödeme yapılacağını belirten Kaşıkçı, şunları kaydetti: 

"Geçen süreçte bu işin takipçisi olduk. Sayın Valimize ve özellikle Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu husus Başbakana intikal ettiği gibi hemen ödenmesi talimatını verdi. Sayın Başbakanımız 'Esnafımıza da can suyu olacak' demişti. Para bugün, en geç yarın hesaplarımıza geçecek. Biz de önümüzdeki hafta, son belgeleri gözden geçirip esnafımızın hesabına bu ödemeyi yapmış olacağız. İlçemiz ve esnafımız için durgunluğun olduğu bu kış ayında bir can suyu olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Esnafımıza bol kazançlar diliyorum” dedi.

Zaman ve fırsat buldukça bu tür görüşmelerin yapılacağını ve Yüksekova İçin el ele verip en iyisini yapacaklarını da belirttikten sonra ilçede yeni hizmete açılan Deniz Bankın açılışına katıldılar.

unnamed-(3)-024.jpgt78o-puiopuy8ps890.jpgunnamed-(1)-030.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.