Kaya tırmanışı sırasında feci kaza: 4 ölü

Kaya tırmanışı sırasında feci kaza: 4 ölü

İtalya’nın kuzeyindeki Aosta Vadisi’nde buzlarla kaplı kayalara tırmanmaya çalışan 4 dağcı, büyük bir buz plağının kopması sonucu hayatını kaybetti.

İtalyan basınında yer alan bilgilere göre, söz konusu kaza, 5 kişilik bir dağcı grubunun İsviçre sınırındaki Gressoney-Saint Jean kasabası yakınlarında tırmanış yaptığı sırada yaşandı. 

Ani ısı değişiminin, buz parçasının kopmasına neden olmuş olabileceği belirtilirken, kazadan yaralı kurtulan 1 kadın dağcının ise hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Yetkililer, kazanın nedenine ilişkin henüz net bir açıklama yapamayacaklarını, son günlerde hava şartlarının çok sert olduğunu, ancak dün hava sıcaklığında artış yaşandığını kaydetti. 

Aynı saatlerde, Fransa Alplerinde de 2 İngiliz dağcı yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.