Kaya Plaza'dan örnek davranış: Nisan kirası alınmayacak!

Kaya Plaza'dan örnek davranış: Nisan kirası alınmayacak!

Hakkari’de bulunan Kaya Plaza Yeni tip koronavirüsü (covid-19) salgını nedeniyle işleri olumsuz etkilenen 40 işyeri ve ofis sahibinden bir aylık kira bedeli alınmayacağını açıkladı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çin'de başlayıp bütün dünyaya yayılan ve son dönemlerde Türkiye'de etkisi giderek devam eden koronavirüs salgını hayatı olumsuz yönde etkilerken, son dönemlerde Hakkari'de de bir çok esnaf siftah yapamadan iş yerini kapatıyor.

Esnafın bu durumunu göz önünde bulunduran Kaya Plaza'nın sahibi Avukat Zeydin Kaya örnek bir davranışa imza atarak Plazadaki 40 iş yeri ve ofisten bir aylık kira almama kararı aldı.

Aldığı karara ilişkin Hakkari Objektif Habere  açıklama yapan Kaya Plaza sahibi Avukat Zeydin Kaya, Koronavirüs (Kovit-19) salgını nedeniyle, işleri olumsuz etkilenen Kaya Plazada bulunan 40  işyeri ve ofis sahipleri İle dayanışma gösterdiklerini ve Nisan ayı için kiracılarından kira almama kararı aldıklarını söyledi. 

Bütün Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan salgın nedeniyle 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini vaka sayısının ise 800 bin civarında olduğunu belirten Kaya, bütün insanlığın bu salgından çok olumsuz etkilenmeye devam ettiğini hatırlattı. 

Bütün insanların dayanışma ile bu salgın belasından kurtulabileceği mesajını veren Kaya açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bir taraftan insanlar ölürken bir tarafta hastalanan kişilerden içimizi acıtan görüntüler gelmeye devam ediyor. Bu konuda her türlü tehlikeyi göze alarak canla başla çalışan sağlık camiası başta olmak üzere diğer bütün kurum ve kişilere minnettar olduğumuzu belirtmek istiyoruz.  Tabi bu süreçte zorunlu olmadıkça evde hayata devam etmek, kendimiz için, başkası İçin, sağlıkçılarımız için, dışarıda çalışmak zorunda kalan insanımız İçin en doğru ve en vicdanlı iş olacaktır. Bu salgın sürecinden hepimiz olumsuz etkilenmekteyiz.  Böyle bir süreçte komşu kiracılarımıza da bir nebze destek vermek istedik ve Nisan ayı kirasını almama kararı aldık. Hep beraber yardımlaşarak bu süreci aşacağımıza inanıyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum