Kaval şelalesinde ilk defa Canyoning yapıldı

Hakkari'nin Kaval köyü bölgesi, el değmemiş doğasıyla görenleri hayran bırakırken, köye gelen macera tutkunu 4 arkadaş, şelalede ilk defa canyoning yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Kaval köyü, el değmemiş doğası ile öne çıkıyor. Doğaseverlerin de dikkatini çeken bölge, yöre halkı tarafından 'Saklı Cennet' olarak adlandırılıyor.

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu rehberliğinde bölgeye 3 arkadaşıyla gelen gezgin Bahar Aydoğdu, 60 metrelik kaval şelalesinde ilk defa iple iniş yaptı. 

25 ülke ve 80 il dolaşan Gezgin Aydoğdu, Hakkari'nin doğasına hayran kaldığını, gezilerini kaleme aldığını, ayrıca ülkedeki doğal güzelliklerin daha da bilinmesi için bu gezileri sosyal medya hesaplarından paylaştığını söyledi.  

Aydoğdu; "Nerede bir şelale varsa ben oraya gider ve gezerim, dünyanın öbür ucunda bile olsa. Şimdi de Hakkari'deyim. Hakkari'nin doğası gerçekten muhteşem. Bahsedildiğinden daha güzel. Canyoning sporunu yapıyoruz. Bu sporu da Hakkari'ye taşımış olduk. Şelalede yaklaşık 60 metreden iple iniş yaptık. Herkes gelsin buraya. Gayet güvenli, hiçbir sorun yok." şeklinde konuştu. 

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu da kentin tüm doğa sporlarının rahatlıkla yapılacağı bir yer olduğunu belirterek, "Yıllardır Hakkari'de doğa sporları yapıyoruz. Kulübümüz bünyesinde bir çok branştan spor gerçekleştirdik. Bugün de ekstrem bir spor yaptık. İstanbul'dan gelen iki arkadaşımızla beraber Sineber Şelalesi'nde canyoning sporunu gerçekleştirdik. Nehir çamurlu akıyor ancak şelale temiz aktığı için teknik donanımlarla iple inişler yapıldı. Bu sporun da yaygınlaşması için elimizden geleni yapacağız. Kentimize yurt içinden ve yurt dışından turistlerin ilgisi arttı" dedi. 

3728460-fotogaleri.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum