Katalanlar İspanyol hükümetinin baskınları sonrası sokaklara döküldü

Katalanlar İspanyol hükümetinin baskınları sonrası sokaklara döküldü

Katalanlar, bağımsızlık referandumu öncesi üst düzey siyasetçilerinin gözaltına alınmasına tepki olarak sokaklara çıktı

Katalonya’daki özerk yönetim 1 Ekim’de referanduma gitmeye hazırlanıyor. İspanya, daha önce mahkeme kararıyla engellemeye çalıştığı referandum için farklı bir adım atmış, aralarında bir bakanın da bulunduğu bazı Katalan siyasetçileri gözaltına almıştı.

Aylar önce düzenlenen gayriresmî referandumda yüzde 80’i bağımsızlığa ‘Evet’ diyen Katalanlar gözaltı dalgası sonrası sokaklara döküldü.Gösteriler özerk yönetimin ekonomi ve maliye bakanlıklarının önünde yoğunlaştı.

Bir bakanlık binasına ‘Katalonya Cumhuriyeti’ne hoşgeldiniz’ yazılı pankart asıldı.Operasyon yapılan binaların önünde ‘Sokaklar her zaman bizim olacak’, ‘İşgal güçleri dışarı’ ve ‘Bir adım bile geriye gitmeyeceğiz’ sesleri yükseldi.Katalonya’nın başkenti Barcelona’da sarı-kırmızı Katalan bayrakları taşıyan halk ‘Evet’ ve ‘Oy kullanacağız’ yazılı dövizleri açtı.

İspanya’nın başkenti Madrid’de de İspanyol milliyetçileri Sol Meydanı’nda toplandı. Burada Katalanlarla sözlü sataşmaya giren milliyetçiler polislerce engellendi. Arada koridor oluşturuldu.

Katalonya’ya ülkenin bir diğer özerk yönetimi Bask’tan da destek geldi, bölgede gösteri düzenlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.