'Kardeşim zap suyunda boğulmadı, kampda gördük'

'Kardeşim zap suyunda boğulmadı, kampda gördük'

Hakkari’de çocukları dağa kaçırıldığı çne sürülen aileler, HDP il binası önünde 4’üncü kez basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Diyarbakır'da çocukları kaçırıldığı öne sürülen ailelerin HDP il binası önündeki eylemi devam ederken, Hakkari'de bugün 4'üncü kez eylem yapıldı. Hakkari'deki aileler, HDP il binası önüne gelerek tepkilerini dile getirildi. Oturma eylemine 9 yaşında iken terör örgütü tarafından kaçırılan Hamza Adıyaman'ın ablası Aysun Adıyaman, kardeşi Hamza’nın zap suyunda boğulmadığını terör örgütü tarafından çekilen video da gördüklerini söyledi.

Bugün de Hakkari'de HDP il binası önünde bir araya gelen 12 ailenin üyeleri yine protestoda bulundu. Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde 'Kürt çocukları artık HDP'ye piyon olmayacak', 'Çocuklarımız dağda kurda, kuşa yem olmasın' yazılı pankartlarla bir yürüyüş yaptı. "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun HDP" sloganları atan aileler, Hakkari HDP il binası önüne geldi. Kayınbiraderi, 5 yıl önce dağa kaçırılan Leyla Çiftçi, Hakkarili anneler adına açıklama yaptı.

Çiftçi, "Bizler bugün burada dağa kaçırılmış, kandırılmış çocuklarımıza kavuşma ve sesimizi duyurmak için Hakkari anneleri ve kadınlar olarak toplanmış bulunmaktayız. Bizler buradan, tüm Türkiyeye haykırıyoruz, gün birlik ve beraberlik günüdür. Başta Hakkari halkı olmak üzere tüm Doğu ve Güneydoğu halkı artık uyansın. PKK’nın ve taşeronlarının gerçek yüzünü görsün. Yeter artık, kardeş kardeşi vurmasın. Gelin, korkmayın birleşelim. Hep beraber evlatlarımızın dağdan indirelim. İnanıyoruz ki, azimle seslerini yükselten biz annelerin sayesinde terör örtütlerinin elinde bulunan yavrularımzı kurtaracağız. Biz yüreği yanık anneler olarak, tek isteğimiz her canlının nasıl yaşam hakkı varsa, dağdaki çocuklarımızın da yaşam hakkı vardır diyoruz. Ve biz çocuklarımızın HDP’den istiyoruz. Bizler asla pes ettirmiyeceğiz o çocukları sizin pençelerinizden kurtarıncaya kadar buradan kalkmıyacağız. Eli kanlı terör örgütü tarafından şehit edilen vatan evladı ile helikopter kazasında şehit olan 11 askerimiz ve tüm şehitlerimize allahtan rahmet diliyor. ailelerine sabır ve metanet diliyoruz'' dedi.

'KARDEŞİM BOĞULMADI, PKK KAMPINDA GÖRDÜK'

Oturma eylemine Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde 9 yaşında iken terör örgütü tarafından kaçırılan Hamza Adıyaman'ın ablası Aysun Adıyaman, kardeşi Hamza’nın zap suyunda boğulmadığını terör örgütü tarafından çekilen video da gördüklerini söyledi.

Abla Aysun Adıyaman, “9 yaşında HDP ve yandaşları tarafından  para karşılığı PKK’ya satılan Hamza Adıyaman’ın ablasıyım  9 mart 2016 da Hamza Adıyaman suya düştü diye bir haber yaptılar 1 yıl sonra kardeşimin PKK’ya kaçırıldığını para karşılığı satıldığını öğrendik. Onun için buradayız pes etmeyeceğiz kardeşimin videosu elimde kardeşimden mektup aldık. Kardeşimden bir haber alana kadar  burada kalmaya devam edeceğiz eylemimizi sürdüreceğiz. Gelen bir vidoyu göstereyim mektubunu da İçişleri Bakanlığına verdim. Mavili olan kardeşim burada yaklaşık 8 çocuk var bu 8 çocuğu babam kardeşimi aramaya giderken Hakurk kampında bir aracın içinde gördü ve aslında onları orda indireceklerdi oğlum Hamza deyince aracı oradan hızla uzaklaştırdılar. Ama hala inkar ediyorlar. Orda değil hani biz götürmedik diye madem orda değil burdaki kim peki o mektupları kim gönderdi. Mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Burada tepkilerini dile getiren grup, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından bir süre da yürüyerek dağıldı. 

1-20210305151506.jpg2-20210305151506.jpg4-20210305151506.jpg6-611.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.