Kardak’tan sonra fotoğraf krizi: 'Türk gemici casuslukla yargılanacak'

Kardak’tan sonra fotoğraf krizi: 'Türk gemici casuslukla yargılanacak'

Yunanistan’da Türk gemisinin başçarkçısı Cengiz Uygur, limanda fotoğraf çektiği için gözaltına alındı. Emekli astsubay Uygur'un askeri casuslukla suçlandığı iddia edildi.

Kardak adalarında başlayan Türk-Yunan gerginliği sürerken, bir Türk denizcinin Yunanistan'da fotoğraf çekmesi yeni bir krize neden oldu. Türk bayraklı M/V Makbule Ana adlı 84 metre boyundaki kargo gemisinin başçarkcısı Cengiz Uygur, yüklerini boşaltmak için girdikleri Elefsis Limanı'nda fotoğraf çektiği için gözaltına alındı.

İzmit'ten aldığı 3 bin 600 ton rulo sacı, Atina'nın kuzeyindeki Elefsis Limanı'na götüren Boğaziçi Denizcilik'e ait M/V Makbule Ana adlı geminin başçarkcısı Cengiz Uygur, köprü üstünden (kaptan köşkü) limanı izlemeye başladı. Milliyet'ten Gökhan Karakaş'ın haberine göre, bu sırada cep telefonu ile limanın fotoğrafını çeken Cengiz Uygur'u, gemiyi limana yanaştıran Yunan kılavuz kaptan uyardı.

AJANLIKLA SUÇLANIYOR

Başçarkçının görüntü almasına büyük tepki gösteren Yunan kaptan, fotoğrafların silinmesini istedi. Bunun üzerine Uygur fotoğrafları kılavuz kaptanla sildi. Kılavuz kaptanın ihbarı üzerine gemiye gelen liman polisi, başçarkcı Uygur'u gözaltına aldı. Uygur'un üzerinden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olduğuna dair astsubay kimliği çıkınca, emekli astsubayın gemiye Türk ajanı olarak bindiği ve limanı görüntülediğini iddia edildi.

CASUSLUKLA YARGILANACAK

Mahkemeye sevk edilen Uygur için Boğaziçi Denizcilik'ten avukat ve tercüman Yunanistan'a gitti. dedi. Yunanistan'daki Türk Büyükelçiliği'nin de tercüman ve avukatla görüştüğü ve Türk Dışişleri Bakanlığı'nın da bilgilendirildiği öğrenildi. Uygur'un 2 gün içinde Pire'deki mahkemeye çıkartılacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.