Karantinadaki mahallede sağlık taraması yapıldı

Karantinadaki mahallede sağlık taraması yapıldı

Karantinaya alınan Çaldıran’ın Han Mahallesi’nde vatandaşlar sağlık taramasından geçirildi. 

Van'ın Çaldıran ilçesinde dün koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle karantinaya alınan Han (Xan) Mahallesi’nde sağlık taraması yapıldı. 

Giriş çıkışları jandarma tarafından kapatılan mahallede, 4 gün önce yapılan ve civar mahalle ile İstanbul’dan yaklaşık 200 kişinin katıldığı taziyeye katılan bir kişinin rahatsızlanması ardından dün karantinaya alınmıştı. 

Taziyeye İstanbul'dan gelen ve kononavirüs test sonucunun pozitif çıktığı belirtilen yurttaşın Van’da kontrol altında tutulduğu öğrenildi. 

Sağlık ekiplerinin mahalleye gelerek, söz konusu kişinin misafir kaldığı evlerdeki yurttaşları sağlık taramasından geçirerek, örnekler alındığını belirten Mahalle Muhtarı  Burhan Saral, sokakları boşalan mahallenin halen karantina altında olduğunu ve giriş çıkışların da kontrollü yapıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.