Karadenizli müzisyenin hayali: Newroz ve Erbil

Karadenizli müzisyenin hayali: Newroz ve Erbil

Karadenizli müzisyen Selim Gülay’ın en büyük hayali Diyarbakır Newrozu’nda sahneye çıkmak ve Erbil’de konser vermek.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde doğup büyüyen müzisyen Selim Gülay, Kürtlere olan sevgisinden dolayı, 20 yıllık sanatsal çalışmalarını artık Diyarbakır’da sürdürüyor.

Tulumunu alarak Diyarbakır’a giden Gülay, hem Karadeniz müziğini Diyarbakırlılara tanıtıyor, hem de Kürtçe şarkılar söylüyor.

Karadenizli müzisyenin en büyük hayali ise Diyarbakır Newrozu’nda konser vermek.

20 yıldır müzikle uğraşan ve Kürt müziğini de yakından takip eden Gülay, Kürtçe şarkıları da öğrenmiş.

O, “Sanatımız, Kürtlerin sanatıyla birdir” diyor.


K24’e konuşan Gülay, “Diyarbakırlıların sanatıma olan saygısı, benim bu şehre yerleşmeme vesile oldu. Zaten Diyarbakırlıları çok seviyorum, eşim de buralı. Bu yüzden Diyarbakır benim için hep özeldi” dedi.

Diyarbakır’da yaşamanın kendisi için bir hayal olduğunu sözlerine ekleyen müzisyen, “Buraya geldikten sonra birçok hayalimi gerçekleştirdim. Ancak en büyük hayalim Diyarbakır Newrozu’nda sahneye çıkmak. Ardından Erbil’e giderek orada bir konser vermek istiyorum” şeklinde konuştu.

Selim Gülay’ın eşi Nurgül Gülay da sanatçı. İkisi son bir yıldır Diyarbakır’da müzikle uğraşıyor. Nurgül Gülay, Diyarbakırlıların kendilerine çok samimi yaklaştıklarını söylüyor.

K24’e konuşan Nurgül Gülay, Diyarbakır’a ilk yerleştiklerinde tedirgin olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Karadeniz müziğinin burada sevilip sevilmeyeceğini düşünmüştüm. Bir konser için Diyarbakır’a gelmiştik ve Diyarbakırlılar bizleri çok güzel karşılamıştı. O zaman sanatımızı burada icra etmeye karar verdik ve burada yaşamaya başladık.”

Rize gırtlağıyla Kürtlerin gırtlak yapısının birbirine benzediğini ifade eden Gülay, “Karadeniz müziği ile Kürt müziği birbirini tamamlıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.