Kar suyu ile su ihtiyaçlarını gideriyorlar

Kar suyu ile su ihtiyaçlarını gideriyorlar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde derme-çatma evde yaşayan, 9 nüfuslu Genç ailesinin yaşadığı evde, su şebekesi çekilmediği için, yazın derecen geçen su, kışın ise kar suyuyla su ihtiyaçlarını gideriyorlar

Yüksekova ilçesinin Eseyurt Mahallesi'nde hayırsever bir vatandaşın verdiği arsa üzerine yaptığı derme çatma evde 9 nüfusuyla birlikte yaşam mücadelesi veren Sait Genç, evlerine su şebekesi hattı çekilmediği için susuzluk sorunu yaşadıklarını söyledi.

Eşi, 2 çocuğu ve 5 torunu ile birlikte harabe gibi evde yaşam mücadelesi verdiklerini dile getiren Genç, evinde şebeke suyu akmadığı için soğuk kış günlerinde kar suyu ile su ihtiyaçlarına gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Bir çocuğunun askerde, diğer çocuğunun ise cezaevinde olduğunu anlatan baba Genç,"Mahallemizde çamur deryasına dönüşen yollarda yürüyerek, getirdiğimiz karları sobanın üzerinde eriterek suya dönüştürdükten sonra çocuklarımıza içiriyoruz. Evim ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bir dağın başında olduğu için şebeke hattı çekilmedi.Bu konuda yetkilileren yardım eli bekliyoruz." dedi.

Eşi askerde olan Elif Genç ise, imkansızlıklar içerisinde bir yaşam sürdürdüklerini ifade ederek,"Bu dağ başında yaşıyoruz. Hiç bir imkanımız yok. Kirli kar suyu ile çocuklarımızın su ihtiyaçlarını gideriyoruz. Evimizin bulunduğ uyerde ne yol, ne de  su var.  Eşim askerde olduğu için mağduriyet yaşıyoruz. Kar suyunu toplayıp,  sobanın üzerinde errittikten sonra  çocuklara içiriyoruz. Kar suyuyla yemek, çay banyo ve kıyafetlerimizi temizliğini  sağlıyoruz.Devlet yetkililerinden tek isteğimiz, başamızı sokabileceğimiz bir ev bulsunlar.Yetkililer, içerisinde bulunduğumuz bu çaresizliğe son versinler.Maddi imkanlarımız çok kötü."diye konuştu.

Ailenin durumunu gazetecilerden öğrenen Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler,çocukların eğitimlerinden mahrum kalmaması için aileye,yaz mevsimine kadar bir ev kiralanacağını ve aileye de yardımcı olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.