Kar fırtınası: Ölü sayısı 41'e yükseldi

Kar fırtınası: Ölü sayısı 41'e yükseldi

ABD'nin Arkansas, Illinois, Kansas, Mississippi, New York, Oregon, Pensilvanya, Tennessee ve Wisconsin eyaletinde son bir haftadır etkili olan kutup soğukları ve kan fırtınasında 41 kişi öldü.

ABD’de bir haftadır etkili olan şiddetli kar fırtınaları sebebiyle yaşanan can kaybının arttığı açıklandı. Kar fırtınaları sebebiyle ülke çapında en az 41 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, yalnızca Tennessee eyaletinde soğuk havayla bağlantılı 14 kişinin öldüğü bildirildi.

DHA'nın haberine göre, ABD‘li yetkililer Arkansas, Illinois, Kansas, Mississippi, New York, Oregon, Pensilvanya, Tennessee ve Wisconsin eyaletinde 12 Ocak Cuma gününden bu yana etkili olan kutup soğukları ve kar fırtınaları nedeniyle en az 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. En çok can kaybı 14 kişi ile Tennessee’de kaydedildi.

Tennessee eyalet sağlık yetkilileri ölümleri doğrulayarak, “Tennessee Sağlık Departmanı, hava koşullarıyla bağlantılı 14 ölümü teyit eder” dedi. Tennessee Otoyol Devriyesi ayrıca fırtınanın yüzlerce trafik kazasına neden olduğunu belirtti.

New York Valisi Kathy Hochul, Buffalo bölgesinde yaşanan şiddetli kar fırtınası sebebiyle düzenlendiği basın toplantısında, “Bu kar fırtınası etkisi asırlar boyu sürecek bir kar fırtınası. Kesinlikle yüzyılın kar fırtınası” ifadelerini kullandı. Yerel yetkili Mark Poloncarz ise fırtına sonrası üç kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek bölgedeki seyahat yasağının 18 Ocak Perşembe günü itibarıyla kalktığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.