Kapanma öncesi Hakkari’de vatandaşlar dertli

29 Nisan 17 Mayıs tarihlerini kapsayan tam kapanma öncesinde Hakkari’de vatandaşların alışveriş yoğunluğu arttı. 20 gün evde ne yapacağız diye soran vatandaşlar ekonomik sıkıntılardan muzdarip.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Pandemiyle mücadele kapsamında alınan 'tam kapanma' kararının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Hakkari’de yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Kapanma nedeniyle çarşı merkezinde alışveriş merkezleri ve manavlarda yoğunluk oluşurken esnaf ve vatandaşlar da destek talebinde bulunuyor.

Bulvar ve Cumhuriyet Caddelerinde seyyar tezgahlarda pancar satışı yapan sokak satıcıları ise kapanma sürecinde satış yapamayacak olması nedeniyle dertli.

7 çocuk babası Tevfik Tekinalp, “20 gün kapanma var bu millet ne yapacak. Ne yiyip içecek nasıl yaşayacaklar? Madem kanıyor o zaman millete destek versinler. Bana söyleyin nasıl olacak? Ramazandır bayrama giriyoruz bu vatandaşlar aç mı kalacak? Fakire yoksula bakın durumları ne ne haldeler? Nasıl geçiniyorlar? En azından kiraları yatırsınlar” şeklinde sitemini dile getirdi.

Boyacılık yaparak ailesini geçindiren Kerimullah Turan isimli vatandaş da “Cumhurbaşkanımız demiş ki 17 gün sokağa çıkma yasağı var. Fakir fukaraya bir şeyler versinler geçimini sağlasınlar. Ayakkabı boyacılığı yaparak geçimimi sağlıyorum. 5 çocuğum var. Evim kira. Şimdi ben kirayı vermesem çocuklarıma bakmasam 17 gün çocuklarım aç kalır. Bizim günlük yaşamdır. Memur değiliz ki her ay maaş alacağız. Bizim günlük yaşamdır. Sadece Cumhurbaşkanından bunu istiyoruz ki vatandaşına bir baksın. Vatandaş ne yapacak ne edecek? 17 gün ne yiyecek ne içecek? Bu fakir fukara düşünülmüyor mu?” diye sordu.

AHS’nin manav bölümünde çalışan Haluk Arıkan da “Yarın kapanma var. Bu Türkiye genelinde bir uygulama halkımız korkmasın. Panik yapmasınlar her şe var ve bol. Hem de ucuz. En iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağız. Merak etmeyin. Normal bir yoğunluk var. Yerimiz büyük ve ferahtır. Bu süreci sıkıntısız atlatırız” dedi.  

1.jpg

2.jpg

3.jpg

5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.