‘Kanlı Düğün’ Van'da sahnelendi

‘Kanlı Düğün’ Van'da sahnelendi

İpekyolu Belediyesi’nin katkılarıyla Van Devlet Tiyatrosunda sahneye konulan Francisco Garcia Lorca’nın ‘Kanlı Düğün’ oyunu büyük beğeni aldı.

Gholam Reza Yarî’nin yönetmenliğinde sahnelenen oyunu Van HDP Milletvekili Muazzez Orhan, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan ve çok sayıda yurttaş izledi.
 
Yirminci yüzyılın en önemli ozanlarından ve oyun yazarlarından Lorca’nın oyunlarından olan ‘Kanlı Düğün’ İspanyanın Almeria şehrinde geçen bir gazete haberidir. Lorca bu haberi okuduktan sonra uzun bir süre etkisinde kalır. Olayı düş dünyasında yeniden kuran yazar, basit bir gazete haberini kozmik boyutlu bir sanat olayına dönüştürür.
 
İran Kürtlerinden olan Reza Yarî’nın yönetmenliğinde Nupelda ve Fujan tiyatro ekibinin Kürtçe-Farsça oynadığı oyun büyük alkış aldı.

Oyun bitiminde kısa bir konuşma yapan Yarî, “ben İran Kürdüyüm. Annem beni doğurduğunda tek başınaydı. Çığlıkları üzerine iki Kürt kadın annemin yanına geldi ve benim göbek bağımı bir bıçakla kestiler. Ne mutlu bana ki iki Kürt kadın benim ebem oldu ve yine ne mutlu bana ki şuan bir Kürt şehrinde bu oyunu oynadık. Buraya kadar zahmet edip bizi izlemeye gelen herkese teşekkür ederim.” Dedi.
 
Nupelda tiyatro topluluğu adına konuşan Ergül Kutlar ise oyunu izlemeye gelen Van HDP Milletvekili Muazzez Orhan, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan ve yurttaşlara teşekkür ederek, İpekyolu Belediyesi’nin katkılarından ötürü mutlu olduklarını ifade etti.
 
Oyun sonunda Van HDP Milletvekili Muazzez Orhan, bütün oyuncular nezdinde Gholam Reza Yarî’ye çiçek taktim etti.

1-20190910184848.jpg2-20190910184848.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.