Kaloriferler ısıtmayınca çareyi battaniyede buldular

Kaloriferler ısıtmayınca çareyi battaniyede buldular

Hakkari İmam Hatip Lisesi’nde kaloriferler sınıfları ısıtmayınca öğrenciler çareyi battaniyelere sarılmakta buldu. Öğrenci velileri tedbir alınmaması durumunda çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirtirken, yetkililer tedbir alındığını açıkladılar.

Zeki DARA – HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HAKKARİ - Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 20 dereceyi bulduğu Hakkari’de İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrenciler sınıflarının yeterince ısınmamasını gerekçe göstererek sınıfa battaniye ile gelmeye başladılar.

Halife Derviş Mahallesi Hakkari – Van Bulvarı 3 ay önce hizmete açılan ve yaklaşık 750 öğrencisi bulunan Hakkari İmam Hatip Lisesi’nde okuyan üşüyerek sınıflarda ders yapmak zorunda kaldı.

Soğuklar nedeniyle birçok öğrenci okula gitmek istemezken, bazı öğrencilerin derslerinden geri kalmamak için battaniyelerini alıp sınıfa girdiği görüldü.

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci velisi yeni açılan bir okulda ısınma sorunun yaşanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, okulun ısınma sorununun çözülmemesi durumunda öğrencisini okuldan alacağını söyledi.

DURGUN: OLAY DRAMATİZE EDİLİYOR

İl Eğitim Müdürü Veysel Durgun ise okulun ısınma sorunun olduğunu, ancak bu olayın dramatize edildiğini ileri sürdü.

Durgun, söz konusu iddialar ile ilgili olarak şunları söyledi; “Bu okulumuz üç ay önce açıldı. Hakkari’nin soğuk hava koşullarını dikkate alarak, binanın 160 kawa olması gereken kazanını 180 kawa olarak aldık. Yapılan bütün mühendislik incelemelerine göre her şey normal, ama okul yeterince ısınmıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Makine Mühendisleri gerekli incelemeleri yaptı. Her şey normal görünüyor. Okulun soğuk olduğunu kabul ediyorum. Önlemleri alıyoruz. Battaniyelik bir durum yok. Bu battaniye olayı dramatize ediliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum