Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun Hakkari’de

Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun Hakkari’de

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (HATSO), Hakkari İş Kurumu (İŞKUR) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından “Yatırım Seferberlik” toplantısı düzenlendi.

HATSO konferans salonunda düzenlenen “Yatırım Seferberlik” toplantısına Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bakanlık müşaviri Abdulkerim Gök, Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak,  Belediye Başkan Yardımcısı Maaz Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, HATSO Başkanı Servet Taş, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, İŞKUR Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve işadamları ve işverenler katıldı.

Burada açılış konuşmasını yapan HATSO başkanı Servet Taş, Hakkari’nin ekonomik alanda kalkınmasına yönelik gerçekleştirilen toplantının iş adamlarına ve işsiz vatandaşlarımıza hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 
Ardından söz alan Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, gerçekleştirilen çalışma hayatında milli seferberlik toplantısına gelen herkese teşekkür etti. 
Toprak,” Hükümetimiz ve devletimiz özellikle bölgemizde bulunan illerin kalkınması için çok büyük bir çaba ve destek içerisinde. Bu destekte teşvik edelim diye sözle verilen teşvikler değil. Bu milli seferberlik çalışmasında iş adamlarımızın her birine bir kişiyi istihdam etmesi üzerine devletimiz işsizlik fonundan destek veriyor. Tabi bunu iş adamlarımızla gerçekleştirip hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

Toplantıda söz alan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ise, Hakkari’nin de içerisinde bulunan 23 ilimizde yatırım seferberliğini başlatmış bulunmaktayız dedi. 
Coşkun,” Bu seferberlikle özellikle bu bölgedeki işsizliği gidermek, yatırımlara hız kazandırmak, yeniden hem devlet hem de özel teşebbüs iş birliğini yapmak suretiyle hak ettiği noktaya taşımaktır. Burada devletimizin imkanlarıyla tamamen özel sektör desteklenecek ve bölgenin dinamikleri harekete geçirilecek. Buradaki bütün yer altı ve yer üstü zenginlik kaynaklarımız üretime geçirilecektir. Bu proje tabiri caizse bir kampanyadır. Bir daha olmayacak bir kampanya. Ama vadesi de uzun. Dolayısıyla bu bölgede yatırım yapmak isteyen hem buranın iş adamlarına hem de batıdaki iş adamlarına çok önemli fırsatlar getiriyoruz. 

Hakkari ve bölgedeki illerin terörden çektiğini en iyi sizler biliyorsunuz sizler görüyorsunuz. Bu huzurla birlikte Hakkari inşallah bu kabuğunu kıracak. Hakkarili insanların çalışkanlığı, üretkenliği ve vatan severliği buradan Ankara’ya da Avrupa’ya da yapılan çalışmalarla gösterilecektir. Tabi bizde devlet olarak hükümet olarak her zaman olduğu gibi Hakkarili kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  

Yatırım seferberliği toplantısı yapılan konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.
11e3d868-e3e2-4bf1-b4d8-0f7c8e9424aa.jpg27a2e56f-54de-4575-bf71-bd301782e828.jpga444d29c-3851-48e1-9646-4480a31f8df4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.