Kalın’dan Davutoğlu’nun teklifine yanıt: Cumhurbaşkanımızın mal varlığı bellidir

Kalın’dan Davutoğlu’nun teklifine yanıt: Cumhurbaşkanımızın mal varlığı bellidir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Şehir Üniversitesi konusunu kutuplaşma vesilesi yapmadan çözmek en doğrusu olacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki “mal varlığı” polemiğine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan yanıt geldi.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Kalın’a eski AK Parti milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu ziyareti soruldu.

Kalın, bu ziyaretten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberi olup olmadığı konusuna şöyle yanıt verdi:

AK Partili Feyzullah Kıyıklık'nın parti kurma hazırlığındaki Davutoğlu'nu ziyaret ettiği ve Babacan'ı ziyaret etme niyetinde olduğu belirtildi. Bundan Erdoğan'ı haberi var mı? Kendisi büyüğümüzdür ve şu anda milletvekili değil. Sayın Davutoğlu'nu, Babacan'ı ziyaret etmesi konusunda Cumhurbaşkanımızın bir bilgisi yok. Kendisi de açıklamasında bir telkinde bulunmak için gitmediklerini söylüyor.

Davutoğlu’nun “mal varlıkları araştırılsın” çıkışını değerlendiren Kalın, şunları söyledi:

Mal varlığı bellidir, burada gündem saptırmamak lazım. Şehir Üniversitesi ile ilgili yürüyen bir tartışma var. Onunla ilgili YÖK'ün de çalışmaları devam ediyor. İdari anlamda finansal anlamda bunları koordine etmek suretiyle hal yoluna koyacaklarını umuyoruz. Bu konu üzerinden başka bir siyasi tartışma başlatmayı gündem saptırma olarak değerlendiriyoruz. Konuya yoğunlaşalım. Cumhurbaşkanı zaten taraf değil burada, alınmış krediler var, YÖK var, Danıştay var... Bunu kutuplaşma vesilesi yapmadan bu konuyu uygun bir şekilde çözmek en doğrusu olacaktır.

Kalın, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu'nda Türkiye'ye yaptırım öngören tasarının onaylanmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

Bunun bizim S-400 alıp kullanmamıza yönelik bir şeyi olmayacaktır, bu süreç devam edecektir. Senatodan geçmesi ihtimal dahilinde. Daha sonrasında başkanın önüne gelecek. Önümüzde bir süreç var. Trump’ın burada iyi niyetli olduğunu hepimiz takdir ederiz. Bu yasadan rahatsız. Kongreden geçtiği için eli kolu bağlı, anlıyoruz bunu da. 12 maddelik yaptırımdan hangilerini seçeceğini göreceğiz. Kongre üyelerinin gözleri ve kulaklarını gerçeklere kapattıkları anlaşılıyor. Dile getirdikleri endişelerin çalışmalarla düzelebileceğini söylerken bundan kaçıyorlar.

Kalın, maddi sıkıntılarla gündeme gelen Doğa Koleji ile ilgili de “Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk yapacağı öncelikle öğrencilerin mağdur olmayacağı, velilerin de endişeye kapılmayacağı bir formül üretmektir. Bununla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın bir hazırlığı var” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.