Kalın: ABD'nin kararı PYD'yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar

Kalın: ABD'nin kararı PYD'yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin 3 PKK yöneticisi için ödül koyma kararı hakkında "PYD'yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin 3 PKK yöneticisi için ödül koyması kararının “geç kalınmış bir karar” olarak nitelendirdi. Kalın, “YPG ve PYD’yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar” dedi.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk Televizyonu’nda Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek’e programına katıldı.

Kalın, ABD’nin PKK yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, ve Duran Kalkan için para ödülü koyma kararını değerlendirdi.

Kalın, “Bir politika tercihi yapıldı bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. YPG’yi, PYD’yi PKK’dan ayırıyoruz diyerek kandıramazlar. Geç kalınmış bir karar. YPG ve PYD’yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar. Münbiç yol haritası bütün yönleriyle planlandığı şekilde uygulanacak” diye konuştu.

“Bizim beklentimiz ABD’nin PYD ve YPG ile angajmanını bitirmesi” diyen Kalın, “Türkiye’nin Fırat’ın doğusu politikasını değiştirmez. İhtiyatla karşılıyoruz. Faydadan hali değildir, geç kalmış bir şeydir” ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.