Kağıt Bardak Üretimi Ve Önemi

Kağıt Bardak Üretimi Ve Önemi

İş yerlerinde ve günlük hayatımız da dahil olmak üzere, karton bardakların önemi giderek artmaktadır. Kullanım açısından oldukça kolay olan bu karton bardaklar hayatımızda zaman açısından da önemli bir hal almıştır.

Gerek su gerekse meşrubat tüketiminde tercih edilmektedir. Çay ve kahve gibi sıcak içecek kullanımında plastik bardaklar yerinekağıt bardak üretimi genel olarak belirli aşamalarda gerçekleştirilmektedir. Kağıt bardak üretimi aşamasında kullanılan malzeme bardağın kalitesinde de etkili rol oynamaktadır. 

Kağıt Bardak Üretiminde Ne Tür Boya Kullanılmaktadır?

İlk olarak baskı kalıp üretimi yapılırken, ikinci aşamada özel tasarımlara karar verilerek bu kalıplar hazır hale getirilmektedir. Üçüncü aşamada baskı eşliğinde üretime başlanmaktadır. Ağız kısmı ölçüleri, boy ve genişlik ölçüleri belirlenerek huni şekline benzer bir şekilde bir görünüm elde edilmektedir. Kağıt bardakların huni şeklinde olması iç içe girebilmeleri ve daha pratik bir şekilde muhafaza edilmesinin sağlanmasıdır. Bardakların renklendirilmesinde kullanılan gıda boyası aynı zamanda insan sağlığına zarar vermemektedir. 
Sıra kesim işlemine geldiğinde ise, kesim kalıpları kullanılmaktadır. Kesim işleminden sonra bardakların ağız kısmının kıvrımlı olması için son şekli verilmektedir. Ve son olarak hazır hale gelmiş olan kullan at bardaklar ambalajlanıp hazır hale getirilmektedir.
Neden Kağıt Bardak Kullanılmalı?
Kağıt bardaklar; plastik, karton ve köpük olmak üzere üç şekilde üretilmektedir. Plastik ve köpük bardaklar, çay ve kahve gibi sıcak içeceklerin kullanımı açısından pek sağlıklı olmamakla birlikte, insan sağlığı açısından bazı riskler ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle sıcak içecekler için kağıt bardak kullanımı tavsiye edilmektedir.

Sıcak içecekler için cam bardak kullanımı sağlık açısından tavsiye edilse de, tek kullanımlık cam bardak üretimi mümkün olmadığından dolayı kağıt bardak kullanımı önerilmektedir. İş yerlerimiz de fazlaca yükün altında stresli ortamlarda çalışırken, kullanımı kolay kağıt bardaklar tam bir kurtarıcıdır. Aynı zamanda cam bardakların maliyeti, karton bardaklara oranla daha fazla olduğu da unutulmamalıdır. Bu sebeple ekonomik ve sağlık açısından zararı olmayan tek kullanımlık karton bardaklar tercih edilmektedir. Zamanla yarıştığımız hayatımızda küçük gibi görünse de kullanımı kolay, pratik her şeye ihtiyaç duymaktayız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.