Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik

Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’un evinin fotoğrafının çekilmesi soruşturmasında takipsizlik kararı verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Kaftancıoğlu hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme”, “suçu ve suçluyu övme” ve “suç işlemeye tahrik” suçlamalarıyla 23 Nisan 2020’de soruşturma başlatılmıştı.

Kaftancıoğlu 28 Nisan 2020’de ifadeye çağrılmış, 30 Nisan 2020’de Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde ifade vermişti.

Gazete Duvar’ın ANKA Haber Ajansı’ndan aktardığı habere göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bugün açıkladığı kararla Kaftancıoğlu’nun suçsuz olduğuna hükmetti.

Düşünce ve ifade özgürlüğüne atıf yapılan kararda şu ifadelere yer verildi:

“İfade özgürlüğü ile itibarın korunması arasında denge kurulurken kamu yararına katkı, hedef alınan kişinin ünlülük derecesi, haberin konusu vb. unsurların ölçüt alınması gerektiği; taraflarının bir siyasi parti ilçe başkanı ile T.C İletişim Başkanı olması sebebiyle kamuoyu nezdinde tartışmaya ve habere konu edilmeye değer bir olayla ilgili olarak yine aynı partinin il başkanı olan şüpheli tarafından yayınlanan yazıların Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’yla teminat altına alınan ifade ve eleştiri özgürlüğü sınırları dahilinde kabul edilmesi gerektiği…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.