Kaftancıoğlu davasında gerekçeli karar yazıldı

Kaftancıoğlu davasında gerekçeli karar yazıldı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na beş ayrı suçtan verilen dokuz yıl sekiz ay 20 günlük hapis cezasının gerekçeli kararı yazıldı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan 68 sayfalık gerekçeli kararda, verilen cezaların nedenleri detaylarıyla anlatıldı.

Kaftancıoğlu'na "PKK terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen cezanın PKK'lı Sakine Cansız ile ilgili attığı, "İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder' demiş Sakine Cansız ve insanlık yine kaybetti" şeklindeki tweetten kaynaklandığı kaydedildi.

Öte yandan gerekçeli kararda, Sakine Cansız'ın PKK'nın üst düzey sorumluları arasında yer alıp kırmızı bültenle arandığı ve örgütün kurucularından birisi olduğu da belirtildi.

Canan Kaftancıoğlu'nun söz konusu tweeti ile örgüt yöneticisi ve kurucusu kişi lehine hareket ettiği, terör örgütünü meşru gösterdiği ifade edildi.

Ayrıca, Canan Kaftancıoğlu'nun 'ceza almasına neden olan sosyal medya paylaşımlarının eskilere dayandığı, bu sebeple zaman aşımına girdiği' eleştirilerine de gerekçeli kararda cevap verildi.

Mahkeme, suça konu paylaşımlar ile ilgili ceza dava zaman aşımı sürelerinin zincirleme suçlarda son paylaşımdan itibaren sekiz yıl olduğunu ve bu nedenle sürenin dolmadığını belirtti.

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle yargılanan Canan Kaftancıoğlu, beş farklı suçtan dokuz yıl sekiz ay 20 gün hapis cezasına mahkûm edilmişti.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, Kaftancıoğlu'nu 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama', 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' gibi suçlardan toplamda dokuz yıl sekiz ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.