Kadınlardan #erkekyerinibilsin kampanyası

Kadınlardan #erkekyerinibilsin kampanyası

Kendileri için sarf edilen cinsiyetçi söylemleri erkeklere uyarlayan kadınlar, sosyal medyada #erkekyerinibilsin paylaşımlarıyla cinsiyetçiliğe ve eşitsizliğe dikkat çekti.

Sosyal medyada kadınlar, kadınlar için sarf edilen cinsiyetçi söylemleri erkeklere uyarlayan bir kampanya başlattı.

“Kadınları eril zihniyetin ürünü sınırlara hapseden, aşağılayan ve seçim hakkı tanımayan bu cümleler, erkekler için kullanılsaydı ne olurdu?” sorusundan yola çıkarak ve “Kocam isterse çalışabilir” twettiyle başlayan kampanya kadınların sesi oldu.

Kısa sürede çok sayıda kadın paylaşım yaparak, maruz kaldıkları cinsiyetçi söylem ve deyimleri erkekler için kullanarak cinsiyetçiliğe ve eşitsizliğe dikkat çekti.

Kadınların bu kampanyası #erkekyerinibilsin hastagıyla Türkiye gündeminde ilk sırada yer aldı.  

O paylaşımlardan bazıları şöyle:

“*Ben kocamın çalışmasına tabii ki karşı değilim ama akşam eve geldiğimde kapıyı güler yüzle açan, önüme bir tabak sıcak yemek koyan bir erkek görmek isterim.

* Öğretmen, hemşire gibi mesleklerdeki erkekler tam evlenmelik. Hem para kazanır, hem ev işine çocuğa bakmaya zamanı kalır.

* Her­kes için­de kah­ka­ha atan erkek if­fet­li de­ğil­dir.

* Oğlan halaya, kız dayıya çeker.

* Evde oturup çocuğuna baksın ne çalışması.

* Ben bir kadın olarak erkeklerin de seçme seçilme hakkini savunuyorum. Eğer bir erkek saçmalamadan konuşabiliyorsa onu da dinlerim hatta oy da veririm!

* Çocuk damatlar olmasın.

* Sakallı erkeklerin üniversiteye girip giremeyeceklerini konuşuyoruz.

* Karındır sever de döver de aile içi mesele bizi bağlamaz.

* Film setlerinde şartlar biraz ağır oluyor. Yoksa biz de isteriz daha çok erkek çalışabilsin. Erkeğin girdiği setler çiçek gibi olur ama o koşulları kaldırmaları biraz zor.

* Bir erkeği on kadın ister biri alır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.