Kadınlar Birlikte Güçlü’den mor zincir eylemi

Kadınlar Birlikte Güçlü’den mor zincir eylemi

Kadınlar Birlikte Güçlü, iktidarın gündeme getirdiği çocuk istismarı faillerinin affedilmesinin önünü açan yasa teklifine karşı Kadıköy’de bir araya gelerek, mor zincir eylemi gerçekleştirdi.

Kadınlar Birlikte Güçlü, iktidarın yeniden gündeme getirdiği çocuk istismarı faillerine affını önünü açan yasa teklifine karşı Kadıköy Eminönü İskelesi önünde bir araya geldi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Genel Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP Milletvekilleri Dilşat Canbaz, Oya Ersoy, Züleyha Gülüm ile çok sayıda kadın örgütü temsillerinin katıldığı eylemde “İstismarı aklama İstanbul Sözleşmesini uygula”, “Korona günlerinde kadınlar birlikte güçlü” pankartları açıldı.  

Çocuk istismarı lehine dövizler taşındığı eylemde mor kurdele zincir eylemi oluşturuldu. Kadınlar sık sık, “İstismarın affı olmaz”, “Çocuk yaşta evlilik istismardır” ve “Çocuk istismarını aklama, yargıla” sloganları attı. Kadınlar hep bir ağızdan erkek devlet şiddetine karşı itaat etmeyeceklerini vurguladı.

Kadınlar adına açıklama yapan Çağla Akdere, çocuk istismarının 2016’dan bu yana meclise getirilmeye çalışıldığını anımsattı.

Çocuk istismarı affının yeniden gündeme getirilmesinden endişeli olduklarını söyleyen Akdere, İstanbul Sözleşmesinin geri çekilmesi yönünde tartışılmaya açılmasına sert tepki gösterdi.  Akdere, devletin istismarın önünü açan yasaları değil, kadına yönelik şiddeti ve çocuk istismarını önleyen İstanbul Sözleşmesini uygulamasını istedi.

Akdere, son dönemlerde çocuk istismarına dönük meşrulaştırıcı söylemlerin medya aracılığıyla gündeme getirilerek algı yaratılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Akdere, salgın sürecinde evde kalan kadınların şiddete maruz kaldıklarını belirterek, şiddetsiz bir dünya için mücadele edeceklerini yineledi.

Eylem, zılgıt ve sloganlar eşliğinde son buldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.