Kadın Kütüphane Müdürü Köy Köy Dolaşıp Kitap Dağıtıyor

Kadın Kütüphane Müdürü Köy Köy Dolaşıp Kitap Dağıtıyor

Hakkari'ye 10 ay önce atanan İl Halk Kütüphanesinin kadın Müdürü Yüksel Polat, Gezici Halk Kütüphanesi aracıyla köy köy dolaşıp çocuklara kitap dağıtıyor.

Hakkari'ye 10 ay önce atanan İl Halk Kütüphanesi'nin kadın Müdürü Yüksel Polat, Gezici Halk Kütüphanesi aracıyla köy köy dolaşıp çocuklara kitap dağıtıyor. Bugüne kadar hiç kitap okumayan çocuklara okuma alışkanlığı kazandırıldığını belirten Yüksel Polat, başlattıkları kampanyada Hakkari'deki çocuk ve yetişkinlere şu ana kadar 4 bin kitap dağıttıklarını söyledi. 

Gaziantep'ten 10 ay önce Hakkari'ye gelen İl Halk Kütüphanesi Müdürü Polat, şu ana kadar gezici kütüphane ile dolaştığı köylerde başta çocuklar olmak üzere yaklaşık 4 bin kişiye hikaye, roman ve 15 Temmuz darbesi ile ilgili çeşitli dergiler dağıttı. Hakkari'nin kırsal kesimdeki çocukların kitap okumalararı için çalıştıklarını, kullandıkları bu yöntemin de oldukça etkili olduğunu söyledi. Gezici Halk Kütüphanesi Aracı ile kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkdağ Köyü'ne de gelen Müdür Polat, öncelikle aracın çevresini saran çocuklara beraberinde getirdiği kek ve kalemleri dağıtıyor. Ardından da okumanın önemini anlatıp, hem yetişkinlere, hem de çocuklara hikaye, roman ve çeşitli kitaplar dağıtıyor.

'KİTAP GÖNDERİN' ÇAĞRISI 

Hakkari'nin köylerinde yaptıkları bu çalışmadan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Yüksel Polat şöyle konuştu:  

"Köylerde çocuklarımıza okumanın özgürlük olduğunu, okumanın hayat olduğunu, okumaın aydınlanma olduğunu anlatıyoruz. Bizim amacımız hem kütüphane alışkanlığını kazandırmak, hem de bunları okuma ile daha ileri seviyelere getirmeyi amaçlıyoruz. Şu ana kadar 4 bine yakın kitap dağıttık. Tabi bu kitapları kendi kolleksiyonumuzdan dağıtmıyoruz. Bize bağışla gelen kitaplardan veriyoruz. Bundan dolayı vatandaşlarımızdan ellerinden bulunan kitapları bize göndermelerini istiyoruz. Biz de onları köylerimizde dağıtıyoruz. "

1-127.jpg2-116.jpg3-081.jpg4-069.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.