Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Hakkari’den seslendi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Hakkari’den seslendi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Hakkari’de basın açıklaması yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Hakkari’de de çeşitli etkinlikler ile kutlanırken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri de Kadınlar günü dolayısı ile Hakkari’de basın açıklaması düzenledi.

5-827.jpgÖzdemirler Sokakta bir araya gelen platform üyeleri kadınlar ‘Şüpheli Kadın Ölümlerini Açığa Çıkaracağız’, ‘Hakkari’de Bu Mevsim Kadınların’, ‘İstanbul Sözleşmesini Uygulatacağız’ ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksin’ dövizlerini açtılar.

Platform üyeleri adına hazırlanan basın açıklama Ayşenur Tayak tarafından okundu.

Türkiye’nin çeşitli kentlerinde eşleri ve yakınları tarafından öldürülen kadınların hakları için mücadele etmeye devam edecekleri mesajını veren Tayak, ‘Eşitliği ve Özgürlüğü kazanacağız’ dedi.

‘Şiddetin yaşı yoksa mücadelenin yaşı da yok’ mesajı veren Tayak, her türlü ayırımcılığa karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Açıklamasının devamında kadınların taleplerini sıralayan Tayak, İstanbul Sözleşmesinin uygulanması gerektiğini belirtti.

Platform üyesi kadınlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.  

1-20210308162810.jpg2-20210308162810.jpg3-20210308162810.jpg4-20210308162810.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.