Jüri Ödülü Rakka'ya verildi

Jüri Ödülü Rakka'ya verildi

Dünya Belediye Başkanı Jüri Ödülü bu yıl Rakka Belediye Başkanı Leyla Mustafa’ya verildi.

Belediye Başkanları Vakfı tarafından düzenlenen "2021 Dünya Belediye Başkanı" organizasyonu ödülleri sahiplerini buldu. 21 ülkeden seçilen 32 belediye başkanının aday olduğu organizasyonda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ‘2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü kazandı. Ödülün, "Avrupa ve Asya’nın büyük başkentlerine eşit bir metropol inşa etme çabası ve vizyonu nedeniyle" verildiği kaydedildi. Ödül açıklamasında, Yavaş’ın "halkın güvenini esas alan şeffaf bir liderlik tarzı benimsediği" ifade edildi.

Kuzey ve Doğru Suriye’nin Rakka kentinin Belediye Başkanı Leyla Mustafa'ya ise, "IŞİD sonrası yeniden yapılanma çalışmaları" nedeniyle Jüri Ödülü verildi.  

Almanya’nın Mannheim Belediye Başkanı Peter Kurz, "Dünya Belediye Başkanı Uluslararası Ödülü’ne, Portekiz’den Braga Belediye Başkanı Ricardo Rio ise "Belediye Sürdürülebilirlik Ödülü"ne layık görüldü.

Hollanda’nın Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb ile Fransa’nın Grigny Belediye Başkanı Philippe Rio da Dünya Belediye Başkanı Ödülü’nü kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.