Joe Biden'ın kabinesi açıklandı

Joe Biden'ın kabinesi açıklandı

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, kabinesinde önemli pozisyonlarda yer alacak isimleri açıkladı. Biden, Dışişleri Bakanlığı’na Antony Blinken'ı, Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevine de Jake Sullivan'ı getirecek.

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, kabinesinde önemli pozisyonlarda yer alacak isimleri açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines, İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas olacak. Obama döneminde Dışişleri Bakanı olan John Kerry, Biden'ın İklim Değişikliği Özel Temsilcisi görevini yürütecek.

Biden'ın Dışişleri Bakanlığı görevine üst düzey dış politika danışmanlarından Blinken'ı getireceğini duyuruldu.

Biden'ın aynı zamanda Senato Dış İlişkiler Komitesinde yardımcısı olan 58 yaşındaki Antony Blinken, Barack Obama döneminde Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı olarak görev yaptı.

Joe Biden'a oldukça yakın olan 43 yaşındaki Jake Sullivan da Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevine getirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.