Jandarmadan operasyon: 99 kilo eroin ele geçirildi

Jandarmadan operasyon: 99 kilo eroin ele geçirildi

Hakkari İl Jandarma komutanlığı ekipleri, Yüksekova İlçesine yasadışı yollardan uyuşturucu madde getirileceği” bilgisi alınması üzerine yaptığı operasyonda 99 kılo eroin 60 litre asit, 2 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. 7 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkari valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçunu önlemeye yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;  İran’dan Hakkari İli Yüksekova İlçesine yasadışı yollardan uyuşturucu madde getirileceği” bilgisi alınması üzerine sınırı kaçak yollardan geçen 12 katır ve 7 kaçakçı takibe alınmış, 22 ocak günü İlimiz Yüksekova İlçesi Güldalı Köyünde yapılan adli arama faaliyetinde bahse konu şahısların malzeme sakladıkları bölgede; 197 ayrı paket içerisinde preslenmiş olarak 99.000 gram Eroin maddesi, Eroin yapımında kullanılan 60 litre Asit Anhidrit maddesi, 2.000 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili olarak 7 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup; adli tahkikat devam etmektedir.''

1-20210123234159.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.