İYİ Parti'nin HDP için şartı: PKK'yi lanetlesinler

İYİ Parti'nin HDP için şartı: PKK'yi lanetlesinler

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “PKK'nın terör örgütü olduğunu ve lanetlediklerini söylemedikleri sürece HDP'yle organik bir ilişkiye girmemiz mümkün değil” dedi.

CHP’nin HDP ile birlikte hareket etmesi halinde Millet İttifakı’nı sonlandıracaklarını söyleyen İYİ Parti’den bu kez de “PKK’yi lanetlemeden” HDP ile organik ilişki kurmayacakları çıkışı geldi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Medyascope’ta yaptığı açıklamalarda “PKK’nın terör örgütü olduğunu ve lanetlediklerini söylemedikleri sürece HDP’yle organik bir ilişkiye girmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı. Kavuncu, “Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle alakalı hassasiyetlerimiz var. Hep ısrarla vurguladık. Kendimizi de; milliyetçi, demokrat, kalkınmacı olarak tanımlıyoruz. Ülkedeki aidiyet duygusunun, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmenin, bu ülkede huzur içerisinde yaşayabilmenin bir takım şartları var. Bir kaos olmaması için, milleti kutsal kabul ediyoruz. Devlet, milletin mutluluğu için var. Milleti yaşat ki devlet yaşasın. Bunun üzerinden hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘O NET BEYANI DUYMAK İSTİYORUZ’

HDP’ye yönelik sözlerine “Biz burada o net duruşu, o net beyanı duymak istiyoruz. ‘Biz PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ve lanetlediğimizi söylüyoruz’ beyanını duymak istiyoruz” diyerek devam eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanı “Bu ifade edilmediği sürece bizim HDP ile herhangi bir organik ilişkiye girmemiz mümkün değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.