İYİ Partili Buğra Kavuncu'ya saldıran şüpheli tahliye edildi

İYİ Partili Buğra Kavuncu'ya saldıran şüpheli tahliye edildi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, 20 Ağustos tarihinde Halk TV'de bir televizyon programına konuk olduktan sonra Bakırköy'deki stüdyodan ayrıldığı sırada şüpheli S.O.'nun saldırısına uğramıştı.

Daha önce 'Kasten yaralama' suçundan tutuklanan şüpheli S.O. hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sunulan itiraz dilekçesi Bakırköy 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirildi. Hakimlik, dilekçede, S.O.'nun sabit ikametgah sahibi olduğunun, soruşturmanın geldiği aşamada delillerin toplanmış olduğunun ve S.O.'nun kaçma şüphesinin bulunmadığının belirtildiğini ifade ederek tahliyesine karar verdi.

Saldırı, kanal önündeki güvenlik kameralarına da yansımıştı

Görüntülerde, yürüyerek yaklaşan bir kişinin aniden Kavuncu'ya yumruk atarak kaçtığı görülüyor. Ardından Bakırköy Özgürlük Meydanı'na doğru kaçan saldırganı yakalamak üzere çok sayıda kişi harekete geçiyor.

Saldırgan, olayın ertesi günü sabah saatlerinde yakalanmıştı.

Saldırıdan sonra tekrar Halk TV yayınına katılan Kavuncu, saldırıyı "alçakça ve namertçe" olarak tanımlamış; "Münferit bir hadise olarak görmüyorum, bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım" demişti.

Kavuncu, geçmişte kendisine verilen korumaların 2019'daki yerel seçimlerden sonra "nedeni açıklanmaksızın" geri alındığını da söyledi.

Article sh

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.