İYİ Parti Hakkari'nin uçak ve yolcu seferlerini meclise taşıdı

İYİ Parti Hakkari'nin uçak ve yolcu seferlerini meclise taşıdı

Hakkari İYİ Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz’ın girişimleri sonucu Kayseri Milletvekili Dursun Ataş uçak seferleri ve seyahat acentelerinin fahiş fiyat artışlarını Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisine Soru önergesi veren İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,” 2021 Haziran ayında Can-Ankara karşılıklı sabit sefer sayısı minimum 3, yoğun zamanlarda 5’e yükselebiliyordu. Ancak 2022 Haziran ayında bazı günlerde 1-2 bazı günlerde ise hiç sefer bulunmamaktadır.  Van-Sabiha Gökçen karşılıklı sabit sefer sayısı minimum 4, yoğun dönemlerde 6’ya kadar yükselebiliyorken, 2022 Haziran ayında 2 sefer kadar düşürülmüştür.Van İstanbul Havalimanı sabit sefer sayısı 2 iken şuan bazı günlerde 1’e düşürülmüştür.  Van-Adana-Van İzmir ve Van-Antalya parkurları sabit her gün sefer varken şuan mevcut seferler iptal edilmiştir. Üstelik 28 Haziran 2022 tarihli Antalya- Van-Antalya uçuşunda günlerce yer olmamasına rağmen  50’si Türk Hava Yollarına ait SunExpress firması, hiçbir gerekçe göstermeden, yolcunun mağduriyetini önemsemeden bu seferleri iptal etmiştir.

Bu nedenle yüzlerce vatandaşımız şuan Van, Hakkari, Muş gibi şehirlere bilet bulunmamaktadır.
Ayrıca bilet fiyatları tek yön olarak promosyon fiyatlardan başlayıp, satış yapıldıkça kademe kademe yükselmekteydi. Ancak şuan özellikle Hakkari ve Can havalimanlarına baktığımızda aylar sonrasına kadar bile B Class denilen en üst sınıflar satılmaktadır.

Son olarak seyahat acenteleri  bilet başına 30-40 TL hizmet bedeli alarak ayakta durmaya çalışırken, müşterilerinin havayolu firmasının Web sitelerinde 0 TL hizmet bedeli ile yapılan satışlar seyahat acentelerine iş yapmamasına ve işyerlerini kapatmasına sebep olmuştur” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum