İYİ Paritli Meral Akşener’den istifa değerlendirmesi

İYİ Paritli Meral Akşener’den istifa değerlendirmesi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya Milletvekili Tuba Çokal Vural ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un partisinden istifalarını saygıyla karşıladığını, ancak parti teşkilatını töhmet altında bırakacak açıklamaların “can yakacağını” söyledi.

Akşener, partisinin grup toplantısı çıkışında, iki milletvekilinin istifasının anımsatılarak, bunun devamının geleceği iddialarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeni istifalar olacağı konusunda bilgisi olmadığını belirten Akşener şunları söyledi:

Benim böyle bir bilgim yok. O bilgiyi veren gazete, o bilgiyi veren televizyon kanalları demek ki bazı şeyleri biliyor. Bize de söylerlerse biz de biliriz. Benim Prensip olarak istifa etmiş ister milletvekili olsun ister sade bir üyemiz olsun bu istifa sebebiyle canım yanar. Çok üzülürüm. Ama bugüne kadar istifa etmiş hiç bir arkadaşımızın aleyhinde tek bir cümlem, tek bir kelimem olmadı. Çünkü istifa tek taraflı bir irade beyanıdır. Üzüntüm şudur, insanlar bir siyasi organizasyonun içinde yer almaktan vazgeçebilirler bunu saygıyla karşılamak zorundayız. Ben de hep öyle karşıladım. Ama bu kararlarına bu irade beyanlarına koskocaman bir camiayı seçmeni yöneticileri teşkilatları töhmet altında bırakacak ve gerçekten haksız, temelsiz ve çok insafsız gerekçeler ortaya konulduğu zaman da o insanların canını yakar. İftira kötü bir şeydir.

Ben 1997’yi yaşamış bir insanım. DYP’de de bir parmak düğmeye basmıştı, böyle şeyler yaşanmıştı. Sonuç itibariyle bugün ülkenin geldiği duruma bakıldığında hürriyetlerin gittiği, ifade hürriyetinin ortadan kalktığı tek adam rejiminin ortaya konduğu bir yönetim anlayışıyla karşılaşan Türkiye’nin acaba o gün o düğmeye basan parmakların bugün ne düşündüğünü çok merak ediyorum ben. Dolayısıyla doğal olmayan işlerin sizin söylediğinize göre demek ki gazeteler bazı televizyon kanalları bu işle ilgili bilgi sahibi. Bu bilgi sahibi olmanın da bir manası ve anlamı vardır. Dolayısıyla bunların normal karşılanması tarafımızdan mümkün değil. İstifalardan söz etmiyorum. İstifaların gerekçesinden söz ediyorum. Bunların tamamına sonuç itibariyle seçmen karar verecektir. Hep beraber göreceğiz. Ama dediğim gibi o 97’de yaşananların Türkiye’ye bugün maliyetini umarım o düğmeye basan parmaklar bugün görüp hayıflanıyordur.”

1997 yılında Tansu Çiller liderliğindeki DYP’nin ANAP ile koalisyonun bozulmasının ardından Refah Partisi ile Refahyol hükümetini kurmasına tepki olarak 40’tan fazla milletvekili istifa etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.