'İstihdam Seferberliği' programı Hakkari'de tanıtıldı

'İstihdam Seferberliği' programı Hakkari'de tanıtıldı

TOBB Koordinatörlüğünde yürütülen 2019 İstihdam Seferberliğinin detayları, Hakkari Ticaret Odası (HATSO) ev sahipliğinde, düzenlen programda anlatıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Koordinatörlüğünde yürütülen 2019 İstihdam Seferberliğinin detayları, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (HATSO) ev sahipliğinde, Hakkari Valiliği, SGK İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Bilim ve Sanayi İl Müdürlüğü, DAKA ve KOSGEB işbirliğinde düzenlendi.

HATSO Konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları, Mustafa Pala, Aziz Gölbaşı ve Mustafa Duruk, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, HATSO Başkanı Servet Taş, kurum müdürleri, STK temsilcileri,  iş insanları ve esnaflar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Cumhurbaşkanlığı ve TOBB’un işbirliği ile Şubat ayında başlayan 2019 İstihdam programı için bir araya geldiklerini söyledi.

Taş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin işbirliğiyle başlatılan programın  “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla hayata geçirildiğini kaydetti.

Bu kampanyanın 81 il ile 160 ilçede tanıtıldığını anlatan Taş, “İstihdam seferberliğine en geniş katılımın sağlanması için çalışacağız. Buradan iş verenlere çağrımızdır. İstihdam seferberliğine katılın. Bu tarihi seferberlikten faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak hem iş yerinizi büyütün hem de ülke ekonomisine katkınız olsun. Bu toplantılarda bereketi ve umudu hiçbir zaman kaybetmedik” dedi.

Yeni Zelanda da Cuma Namazı esnasında yaşanan terör saldırısını kınayarak konuşmasına başlayan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, saldırıda şehit edilen 49 kişiye Allah’tan rahmet diliyorum dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliği programının çok önemli olduğunun altını çizen Vali Akbıyık, bir ülkenin gelişmesi, kalkınması için öncelikle üretmesi gerektiğini söyledi.

Vali Akbıyık şunları söyledi: “Bu tabiî ki ülkemizin ekonomik, sosyal olmak üzere her alanda gelişmesi açısından önemli bir rakam. İnşallah Hakkari ilimizde de bu oranlar yakalanır. Tabi biz geçtiğimiz yıllarda 2017 yılında toplam 476 kişi, 2018 yılında 345 kişi ve 2019 da ise 724 kişi gibi bir hedef koymuşlar. Biz inşallah bin kişiyi yakalarız diye düşünüyoruz.  Tabi bizim 2023 hedeflerini, 2053 hedeflerini 2071 hedeflerini her alanda yakalayabilmemiz için hepimizin esnaf olarak, iş adamları olarak, meslek örgütleri olarak ve devletin kurum müdürleri olarak elimizden gelen gayreti, potansiyeli sonuna kadar göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

SGK İl Müdürü Nail Van, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Murat Koca, İŞKUR İş Danışmanı Cahit Akbaş ve KOSGEB İl Müdürü Cihat Gür’ün 2019 İstihdam Seferberliği programı kapsamında Hakkari ilinde hayata geçirilecek istihdam seferberliği, teşvikler hakkında sunumları ile devam etti.

Sunumların ardından program basına kapalı olarak soru cevap şeklinde devam etti.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.