İsteyen organik ürünleri tarladan kendisi topluyor

İsteyen organik ürünleri tarladan kendisi topluyor

Van Kalesi’nin eteklerinde organik tarım yapan Şehriban ve Erkan Özköy kardeşler, topladıkları sebzeleri tarlalarının hemen yanı başında kurdukları tezgahta satışa sunuyor. İsteyenler ürünleri tarladan kendileri de toplayabiliyor

Van’da yaşayan ve 12 yıldır tarımla uğraşan Erkan ve Şehriban Özköy kardeşler, geçimlerini organik tarım ürünleri ekip, satarak sağlıyor. Van Kalesi’nin eteklerindeki tarlalarında organik tarım ekimi yapan kardeşler, insanlara organik ürünler sunmaktan oldukça mutlu.
 
Tarlada topladıkları organik ürünleri aynı yerde kurulu olan tezgahta satışa sunan kardeşlerden Erkan Özköy, organik tarım ürünlerinin hem sağlıklı hem de lezzetli olduğunu dile getirdi. 
 
Özköy, “İlkbahar aylarında sürdüğümüz ve ekim yaptığımız tarlalarımızdan şuan mahsul topluyoruz. Yıl boyunca çektiğimiz cefadan sonra ürünlerimizi satışa sunarak emeğimizin karşılığını almaya çalışıyoruz. Ürünlerimizi tarladan tezgaha oradan da halka sunuyoruz. Şuna 10 kişi de burada çalışıyoruz” dedi.
 
Ürünlerinin günlük ve taze olduğunu söyleyen Özköy, şehir merkezinde böyle organik ürünler satıldığını görenlerin çok mutlu olup, buraya gelerek sebze satın aldıklarını belirtti. Özköy, “Hatta çoğu zaman insanlar tarlaya girerek kendileri topluyor. Eskiden bir tarlada ekin yapıyorduk şimdi 3 ayrı yerde ekin yapıyoruz. Bu tarlalarda 5 biber çeşidi, patlıcan, kabak, kavun, soğan, roka, salatalık, maydanoz gibi sebze ve yeşillik var. Bu ürünleri hepsini burada satıyoruz, fazla kalanları ise manavlara toptan satıyoruz” dedi.
 
Özkoy, üreticilerin organik tarıma özendirilmesi ve devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini de söyledi.
 
Tarımla uğraşmayı sevdiğini dile getiren Şehriban Özköy de, tüm ürünlerinin organik olduğunu belirtti.
 
Tohumu bile kendilerinin topladığını anlatan Özkoy, “Toprağı,  ekim yapmayı ve o ürünleri toplamayı seviyorum. Bu işler emek isteyen işler. Eylül ayının sonuna kadar tarlada çalışamaya devam edeceğim. Buradan kazandığım ücretle de çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum. Kadınların ne yapıp edip üretime katılmaları gerekiyor” dedi. (MA)

1-20200902094745.jpg2-20200902094745.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.