İstanbul'dan Dağlıca'ya sıcak bir el!

İstanbul'dan Dağlıca'ya sıcak bir el!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde eğitim-öğretim gören öğrencilere, İstanbul’dan ayakkabı ve kıyafet gönderilerek sıcak bir el uzatıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gazetecilik yapan Bilal Tinar ve arkadaşları, sosyal medya üzerinden ‘Mutlu Giysin Çocuklar’ derneği ile iletişim kurarak Dağlıca (Oremar) köyünde okuyan ve maddi durumları iyi olmayan öğrenciler için ayakkabı ve kıyafet desteğinde bulunulmasını talep ettiler. Dernekten olumlu cevap alınmasının ardından İstanbul’dan Yüksekova’ya 5 koli ayakkabı ve kıyafet gönderildi.

Kolileri teslim alan gazeteci Tinar, kolileri ilçeden 56 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca köyüne gönderdi. Köy okulunda görev yapan öğretmenlere emanet edilen malzemeler, köy öğrencilerine dağıtıldı. 50 öğrenciye dağıtılan mont ve ayakkabılar, öğrencilerin yüzünü güldürdü.

1u.jpg

İstanbul’dan Dağlıca’ya uzanan sıcak ele teşekkür eden gazeteci Tinar, “Çalışmalarını hayranlıkla takip ettiğimiz Mutlu Giysin Çocuklar derneği ile sosyal medya üzerinden iletişim kurduk ve Dağlıca’da öğrenim gören öğrencilerin durumunu anlattık. Dernek yetkilileri bize olumlu dönüş yaptı. 50 öğrencimiz için ayakkabı ve kıyafet gönderdi. Öğrencilerimizin yüzünü güldüren ‘Mutlu Giysin Çoçuklar Derneği’ne,katkısı geçen herkese ve dağıtım esnasında emek veren öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İstanbul’dan uzanan sıcak el hepimizi duygulandırmıştır. Böyle güzel çalışmaların devam etmesini diliyoruz. Başka yerlerde okuyan başka öğrencilerimiz için de elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedi.

12.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.