İstanbul’da yeni baro kurulması için gerekli imza sayısına ulaşıldı

İstanbul’da yeni baro kurulması için gerekli imza sayısına ulaşıldı

Çoklu baro sisteminin yasalaşmasının ardından İstanbul’da yeni baro için harekete geçen avukatlar gerekli 2 bin imza sayısına ulaştı.

Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin özel haberine göre İstanbul 2. Nolu Baro Kurucular Kurulu üyesi Cavit Tatlı, gerekli sayıya ulaştıklarını belirterek, "Avukatlara ‘ fişlenirsiniz’ diye gözdağı verdiler, engellemeye çalıştılar. Ama engelleyemediler, buradayız” dedi.

Tatlı, 23 Eylül Çarşamba günü Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) başvuru yapacaklarını söyledi.

Diğer yandan yeni barolar, aralık ayında yapılacak Türkiye Barolar Birliği seçimlerine delege gönderebilmek için ekim ayındaki baro seçimlerinde genel kurullarını gerçekleştirmek zorunda.

Tatlı, İstanbul’da yeni kurulacak baronun TBB’ye delege gönderemeyeceği iddialarına şu yanıtı verdi: “İstanbul 2 No’lu Baromuzu bu hafta kuruyoruz. Önümüzdeki hafta sonu da kuruluşumuzun genel kurulunu yapıp TBB seçimlerine delege yollayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.