İstanbul'da kobra zehiri operasyonu

İstanbul'da kobra zehiri operasyonu

İstanbul'da düzenlenen operasyonda 1725 tüp kobra zehiri ele geçirildi.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir ay içinde ikinci defa 'kobra zehiri' operasyonu gerçekleştirdi.

Hürriyet'in haberine göre, İstanbul’da kobra zehiri satmaya çalışan bir şüphelinin tespiti üzerine harekete geçti.

Yapılan çalışmalarda şüpheli Bahçelievler’de gözaltına alındı. Aramalarda bir valiz içerisinde 1725 tüp içerisinde kobra zehiri ele geçirildi.

Ele geçirilen miktarın Türkiye’de ele geçirilen en yüksek miktar olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz ay Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen başka bir operasyonda 122 tüp içerisinde kobra zehiri ele geçirilmişti. Gözaltına alınan şüpheli Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelinin zehiri Suriye’den getirttiği iddia edildi. Asıl çıkış noktasının ise Mısır olduğu bilgisine ulaşıldı.

NE İŞE YARAR

Öldürücü özelliği bulunsa da, kobra zehiri günümüzde kimyasal silahların ayrıştırılması, kanser tedavisi, doping ve kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.